Народният представител от ГЕРБ-СДС Мартин Харизанов призова от трибуната на

...
Народният представител от ГЕРБ-СДС Мартин Харизанов призова от трибуната на
Коментари Харесай

Мартин Харизанов: Настоявам за спешни мерки за превенция срещу наводненията

Народният представител от ГЕРБ-СДС Мартин Харизанов прикани от трибуната на Народното събрание за незабавни ограничения за предварителна защита против наводненията. 
Поводът за неговата декларация бе следващото водно злополучие, застигнало областите Видин, Враца и Монтана. 
Припомняме, че в първите и най-критични часове от бедствието, националният представител Харизанов, дружно с неговия сътрудник от Народното събрание Красен Кръстев, кмета на Враца Калин Каменов, както и МГЕРБ и доброволци, бяха на място в потърпевшите от наводненията обитаеми места и помагаха на хората в дейностите по отводняване и разчистване на инфраструктурата. 
В тази връзка, Харизанов през днешния ден настоя за незабавно сформиране на комисия, която прецизно да следи по какъв начин се изразходват средствата, отпуснати за разчистване на реките в обитаемоте места, както и за инспекция на сигналите на хората от Видин и Берковица за противозаконна сеч.
Единствено от ГЕРБ-СДС повдигнаха тематиката за предварителната защита от наводнения, като настояха за действителни дейности. 
“Всички сме очевидци на водния пъкъл, който сполетя няколко области в България, като най-силно още веднъж бе обиден Северозапада. 
Хората в областите Враца, Видин и Монтана претърпяват и сега сложни и изпълнени с неустановеност дни. 
Мащабът на бедствието е сериозен, вредите към момента се разказват и се пресмята тяхната стойност, само че погледите на потърпевшите хора са обърнати към нас с вяра за помощ. 
Нека не ги разочароваме и осигурим оптималната и съответна помощ за потърпевшите, като поемем сериозен ангажимент за предварителна защита от наводнения и създадем всичко допустимо да понижим риска от тежки бедствия, които заплашват живота и имуществото на популацията.
Бих желал да ви прикани да не политизираме тази покруса, както се случи в някои обитаеми места в Северозапада, а да обърнем внимание на няколко значими за предварителната защита от наводнения действия:
-    Предлагам незабавно сформиране на комисия, която прецизно да следи по какъв начин се изразходват средствата, отпуснати за разчистване на реките в обитаемоте места, като регламентираме ясно компании с каква активност могат да правят почистването на речните корита. 
-    Проверка на собствеността и положението на язовирите и надлежно предложение на съответни ограничения за тяхното възстановяване,  
-    Проверка и иницииране на дейности по сигналите на хората от Видин и Берковица за всеобща противозаконна сеч и надлежно продажбата й в прилежащи на България страни.
Нужни са навременни ограничения и дейности, както и координирана работа от всички институции в страната, с цел да подсигуряваме на жителите, че бедствия от този мащаб няма да се случат още веднъж в близко бъдеще. ”, са споделя в декларацията на Мартин Харизанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР