Народните представители започват разглеждането на Бюджет 2024 на първо четене. На

...
Народните представители започват разглеждането на Бюджет 2024 на първо четене.
На
Коментари Харесай

НА ЖИВО: НС с редовно заседание

Народните представители стартират разглеждането на Бюджет 2024 на първо четене.

На днешното съвещание ще се обсъдят парите за Държавното публично обезпечаване, както и тези за НЗОК. Въпреки че средствата за здраве са с над 1 милиард лв. повече, в сравнение с през актуалната година и доближават 8 милиарда, ГЕРБ- и отхвърлиха бюджета на Здравната каса в отрасловите комисии.

И от двете обединения оповестиха, че са срещу прехвърлянето на търговете за онколекарства от Министерството към Касата и настояха този въпрос да се почисти преди гласуването в пленарната зала. Без гласовете на ГЕРБ- и план-сметката не може да бъде призната.

Преди това обаче депутатите излушват министър председателят и Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова.

" С избора на този подуправител на НЗОК бяха нарушени два правилото. Първият е, че не разрешаваме да бъдат назначени на основни места хора, които имат проблеми. Този човек има проблем. Аз персонално съм виждал сигнал от ДАНС към прокуратурата по тази причина, че той е лобирал по метод, който изисква инспекция от прокуратурата, каза министър-председателят.

" Назначаването на този човек на позиция, която е обвързвана с разпределението на над 8 милиарда лв. годишно е проблем. И, и това нещо го знаят. Миналата седмица съм наредил да бъде изпратен до тъкмо този отчет, с цел да бъдат осведомени и да знаят за кого става дума.

" Второ, сделките с постоянно са били едни и същи. Ние би трябвало да имаме единодушие хората, които се назначават да бъдат допустими и от двете страни в смисъл, че няма проблеми с тях. Вчера безусловно силово със съдействието на " " и избраха този човек ", уточни министър председателят.

Очаквайте детайлности!

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР