Народните представители влязоха в спор относно искането на депутати от

...
Народните представители влязоха в спор относно искането на депутати от
Коментари Харесай

Депутатите влязоха в спор след предложението за продажба на оборудването на АЕЦ Белене на Украйна

Народните представители влязоха в спор по отношение на настояването на депутати от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да бъде продадено оборудването на АЕЦ " Белене " на Украйна по време на разглеждането на законопроект за домашното принуждение. 

Вчера Делян Добрев от ГЕРБ-СДС разгласи във Фейсбук, че е внесъл план на решение в Народното събрание за възлагане на министъра на енергетиката да организира договаряния с Украйна за продажбата на оборудването за Белене.

Срещу решението се оповестиха от ПГ на " Възраждане " и Българска социалистическа партия. Искра Михайлова разкритикува ръководещото болшинство за това, че привикват изключително комисията по енергетика. Според тях този акт е изработен само поради трета точка от дневния ред, която разглежда опцията за пласиране на оборудването на АЕЦ " Белене " на Украйна. 

От " Възраждане " видяха връзка сред това деяние и вероятното посещаване на украинският президент в страната ни. 

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия сподели пред депутатите, че няма по какъв начин съветското съоръжение да бъде продадено на украинската страна, тъй като това допуска съветски инженери, които да инсталират техниката. 

" Колеги, какво ви става. Вчера пишете план за решение, а през днешния ден желаете да го гледате в комисия. Продавате съветските реактори на Украйна. Вие подигравате ли се с тези хора? Искате да пристигна на следващия ден украинският президент и да ви види какво безочливо държание имате към страдащия народ на Украйна. Продавате българските съветски реактори на Украйна и очаквате да отидат там съветски инженери да ги инсталират и пуснат в деяние ", заяви Свиленски. 

Делян Добрев пожела да бъдат прекъснати процедурите, а Народното събрание да проработи всъщност. Той дефинира казаното от депутатите на " Възраждане " и Българска социалистическа партия като " небивалици ". 

Председателстващият съвещанието Росица Кирова даде 30-минутна отмора, откакто депутатите от " Възраждане “ и Българска социалистическа партия влязоха в спор кой би трябвало да вземе думата от трибуната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР