Народните представители решиха временна комисия да провери фактите и обстоятелствата,

...
Народните представители решиха временна комисия да провери фактите и обстоятелствата,
Коментари Харесай

Парламентът създаде временна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса

Народните представители взеха решение краткотрайна комисия да ревизира обстоятелствата и събитията , които са свързани с групата към Мартин Божанов – Нотариуса . Тя ще работи в продължение на 3 месеца и ще ревизира дали има данни за безучастие на Висшия правосъден съвет, Прокуратурата и други институции за съществуване на нерегламентирани обвързаности на Божанов и лица, свързани със правосъдната власт, предава „ Dnes.bg “.

Предложението за основаването на сходна комисия пристигна от ГЕРБ, „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ и Движение за права и свободи. Според Бойко Рашков постоянно такива комисии не са ефикасни поради намесата на разнообразни ползи. По този мотив той разяснява:

„ В плана вниманието е ориентирано към един клуб. Един парламент не може да се занимава с някакъв си клуб, който е посещаван преди всичко от магистрати, че даже и там да е ходил да вечеря със фамилията си някогашният основен прокурор. Какво ще създадем, в случай че установим кой е посещавал клуба, ще ги назовем поименно и какво от това? “

И добави: „ Всички знаят, че България се разяжда от корупция и в света се знае. Не инцидентно други страни се изрекоха за корупционно държание на един представител, който водачества тук, това е господин Пеевски. “

„ Ако ще проверяваме корупцията в правосъдната власт би трябвало да се проверява и има ли връзка с такива лица, които стоят на върха, тъй като корупцията обгръща лица на държавна власт. Имаше един Петър Петров – Пепи Еврото, който изчезна. Тази комисия ще обяснява ли този въпрос и въпросът с парцелите, които има той в Гърция, които явно са добити по противозаконен метод и ще се занимае ли с въпроси по-нагоре – по какъв начин попадна в Районна прокуратура- София, а по-късно беше повдигнат до заместник-директор на столичното разследване и по-късно стана и шеф, някой ще ревизира ли Сотир Цацаров какви високи качества е разкрил в Пепи Еврото, с цел да го направи шеф и мисля, че този някогашен основен прокурор би трябвало да е специфичен обект на комисията “ , разяснява още Рашков.

Корнелия Нинова съобщи, че съгласно нея ставало въпрос за класическа скица на октопод в правосъдната система . И настоя в парламентарното решение да се запише, че Комисията ще излезе с предложение за законодателни промени. То обаче не бе признато.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР