Народните представители приеха на първо четене проекторешението на ГЕРБ-СДС за

...
Народните представители приеха на първо четене проекторешението на ГЕРБ-СДС за
Коментари Харесай

НС реши на първо четене: преговори с Hyundai за строителството на 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй“

Народните представители одобриха на първо четене проекторешението на ГЕРБ-СДС за започване на договаряния с Hyundai за строителството на два нови блока в АЕЦ „ Козлодуй “.

Депутатите и дебатираха по две проекторешения - едното на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, другото наПП-ДБ. Второто обаче не получи поддръжка в пленарната зала.

Подкрепеното при гласуването проекторешение е импортирано от Делян Добрев и Станислав Анастасов. Те оферират Народното събрание да разпореди провеждането на договаряния сред „ АЕЦ Козлодуй-Нови мощности “ ЕАД и Hyundai Engineering & Construction Co., Ltd., включен в късата листа на евентуални строителни компании за инженеринг, строителство, доставка и въвеждане в употреба на нуклеарна централа на утвърдената площадка в Козлодуй, с технология АР1000.

" За " гласоподаваха 112 депутати, 29 се оповестиха “против ”, а 82 се въздържаха.

Второто проекторешение, което не получи поддръжка, беше на Васил Стефанов и Ивайло Мирчев. С него се оферираше да се разпореди на министъра на енергетиката да предприеме всички дейности, посредством които да обезпечи на „ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “ ЕАД нужните условия да бъдат извършени договаряния с Hyundai engineering & Construction So. Ltd. и Bechtel (САЩ).

Проекторешението получи поддръжката на едвам 51 депутати, 163 гласоподаваха “против ”, а 8 “въздържал се ”. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР