Народните представители приеха декларация, с която осъдиха агресията Владимир Путин

...
Народните представители приеха декларация, с която осъдиха агресията Владимир Путин
Коментари Харесай

Парламентът гласува декларация срещу агресията на Путин в Украйна, Възраждане и БСП не подкрепиха санкции към Москва

Народните представители одобриха декларация, с която осъдиха експанзията Владимир Путин и войната, която стартира в Украйна. Предложението беше гласувано точка по точка по предложение на Георги Свиленски от Българска социалистическа партия. Социалистите, дружно с " Възраждане ", не поддържаха против Русия да бъдат налагани наказания. По време на съвещанието участва и министър председателят Кирил Петков. След гласуването народните представители станаха и приветстваха решението си.
Народно заседание заявява, че изрично осъжда грубото нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и похищението против териториалната целокупност посредством военна намеса против Украйна. Подкрепя сътрудниците и съдружниците си в Европейски Съюз и НАТО при разискването на пакет от ограничения, в това число наказания за деескалация на спора. Подкрепя българското държавно управление да предприеме нужните ограничения съответстващи на сериозността против провокациите към интернационалната архитектура за сигурност.

Подкрепя българското държавно управление да обмисли и предложи помощ за Украйна, кореспондираща с опциите на българската страна. Подкрепя българското държавно управление да упорства отбраната на живота на здравето на цивилните жители от района, да бъдат безспорен приоритет. Подкрепя българското държавно управление да спомага за приемане на незабавна помощ на живеещите в Украйна български жители и българи с украинско поданство, в това число при нужда от евакуация. Очаква българското държавно управление да предложи и показа проект за справяне с следствията от военните дейности. Настоява Руската федерация неотложно да приключи военните дейности и да се върне към съблюдаване на интернационалното право в цялостен размер, гласи признатият текст на документа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР