Народните представители от ГЕРБ-Бургас Любен Дилов, Жечо Станков и Деница

...
Народните представители от ГЕРБ-Бургас Любен Дилов, Жечо Станков и Деница
Коментари Харесай

Бургаските депутати от ГЕРБ с подкрепа за ключови проекти в областта

Народните представители от ГЕРБ-Бургас Любен Дилов, Жечо Станков и Деница Николова поддържат основни планове за развиването на община Бургас и региона. Те внасят предложение сред разискването на първо и второ четене на държавния проектобюджет 2022. Чрез него депутатите упорстват за увеличение на средствата за държавно финансиране. По този метод редица планове освен в Бургас, само че и района ще имат по-голям късмет за реализация и завършване, в случай че получат нужната поддръжка от страната.

Бургаските представители в Народното събрание детайлно са изложили причини в писмен тип за какво даден план би трябвало да бъде предпазен, какво е смисъла му за развиването на обитаемото място и какъв резултат ще има при неговата реализация.
свързани новини3160на 10.02.2014
„ Бюджетите на общините са незадоволителни, с цел да осъществят огромни планове с локални доходи, тук е и ролята на страната да се намеси и да помогне. Списъкът с планове за община Бургас, който сме изложили, е огромен, над 20. Но това е по този начин, тъй като обгръща инфраструктура, опазване на здравето, обществени действия, екология и други С осъщестяването на плановете жителите ще имат по-добър живот, ще се доразвие икономическият капацитет на региона. Ще използваме опцията сред двете разисквания на бюджета да внесем оферти за нарастване на заложените финансови разноски. Проектите заслужават поддръжка от политическите сили и от страната, тъй като те са за всички жители. За по-голямата част от тях има към този момент направени механически и капиталови планове “, разясниха народните представители от ГЕРБ-Бургас.

Tе са безапелационни, че тази година се обрисува като извънредно сложна за общините поради увеличените разноски за електрическа енергия, както и поради оправянето с Ковид пандемията.

Сред препоръчаните планове в община Бургас, които да получат в допълнение финансова поддръжка, са: реорганизация на ул. „ Одрин” от кръстовище „ Трапезица” до ул. „ Проф. Яким Якимов” с създаване на второ пътно платно; Южен обход на к-с „ Меден рудник “, водоснабдяване с. Твърдица, с. Димчево; канализация и ПСОВ гр. Българово; Интегриран план за ръководство на питейните и отпадъчни води кв. „ Рудник “ и м.с. „ Черно море, Интегрирани планове за обезпечаване на уравновесена градска среда в разнообразни комплекси на Бургас; етажен паркинг в ж.к. „ Възраждане “, Спортно учебно заведение със зона за спорт и общежитие, създаване на нов образователен корпус в двора на ПГРЕ „ Г. С. Раковски “ и ППМГ „ Акад. Н. Обрешков “, нов учебен корпус и отчасти преустрояване на учебна постройка към ОУ " Христо Ботев – кв.Сарафово, пристройка за уголемение на постройка на ОУ “В. Априлов “ и редица други.

От ГЕРБ-Бургас са показали и планове в региона като ремонт на общински път Русокастро – Ливада – Тръстиково – Константиново (община Камено), реорганизация на уличната мрежа в гр.Средец; няколко плана за община Царево, измежду които са брегоукрепване в зоната централната част на „ Централен плаж гр.Царево‘, буна за него, реорганизация и рационализация на Рибарско пристанище „ Мичурин “ гр.Царево и други За община Малко Търново - доизграждане на канализационната мрежа, реорганизация на водопроводната мрежа в гр. Малко Търново и създаване ПСОВ, реорганизация на водопроводната мрежа в селата, както и ремонт на уличната мрежа.

За община Поморие - строителство на ул. „ Европа “, на кръгово кръстовище – ул. „ Княз Борис I “ и ул. „ Европа “, както и строителство на път BGS 1142 „ /I-9, Несебър – Бургас/ – Поморие-общинска входна артерия на гр. Поморие.

За община Айтос – създаване, реорганизация и рехабилитация на улици, паркинги и тротоари.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР