Народните избраници решиха да почиват по Коледа по-малко от обичайното

...
Народните избраници решиха да почиват по Коледа по-малко от обичайното
Коментари Харесай

Депутатите съкратиха коледната си ваканция, но не я отмениха

Народните избраници взеха решение да почиват по Коледа по-малко от нормалното за депутатите. Те обаче не се лишиха напълно от коледната си почивка, както предлагаха от " ИТН ", а редуцираха дните за отмора по предложение на " Продължаваме промяната ".

Според до момента настоящия Правилник за организацията и активността на Народното събрание депутатите трябваше да са във почивка от 22 декември до 10 януари. 47-ият парламент обаче одобри, че ще почиват от 29 декември до 31 декември. " За " предлагането гласоподаваха 181 народни представители, " срещу " - 20 и " възджрали се " - 11.

По време на дебатите Тошко Йорданов отбрани предлагането на " ИТН " да нямат почивка с думите, че по този начин, както работят всички български жители, би трябвало да работят и депутатите.

" Предложението ни е неработните дни на депутатите по празниците да съвпаднат с тези на елементарните български жители - вие не сте богове, пичове. Като изключим ГЕРБ и Движение за права и свободи в тази зала, множеството хора сме пристигнали тук някои от половин година, други за първи път. Всички ние сме гледали Народното събрание през миналите 20 и недостатък години и постоянно е било прочувствено гнусно по какъв начин Народното събрание си прави дълги ваканции, а хората работят ", сподели ръководителят на парламентарната група на " ИТН ".

Тома Биков от ГЕРБ пък настоя, в случай че ще се работи, да има ясна стратегия и дневен ред, " а не просто да се разхождаме с костюмите до тук сред празниците ".

" Ако ще се събираме тук единствено с цел да аналаизираме сред празниците, и просто желаете да родите вест, че ще работим като всички, няма да е доста съществено. Предложете логичен дневен ред за тези дни, а не да проучваме по какъв начин сме изкарали Коледа, и по-късно да проучваме по какъв начин ще изкараме Нова година ", настоя Биков.

С 55 гласа " за ", 12 - " срещу ", и 124 - " въздържал се ", Народното събрание отхвърли предлагането на " ИТН " за анулация на коледната почивка, т.е. народните представители да нямат почивни дни с изключение на формалните. И одобриха предлагането на " Продължаваме промяната " за редуциране на коледната почивка, което значи, че излизат във почивка от 24 декември и ще се върнат на работа след 3 януари.

В момента депутатите дебатират по Правилника за активността на Народното събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР