Народни представители от ДПС, избрани от област Кърджали, дариха кръв

...
Народни представители от ДПС, избрани от област Кърджали, дариха кръв
Коментари Харесай

Депутати от ДПС в Кърджали дариха кръв. Осигуриха климатик за кръвния център

Народни представители от Движение за права и свободи, определени от област Кърджали, подариха кръв в помощ на нуждаещи се точно на Световния ден на доброволния кръводарител – 14 юни, оповестиха от пресцентъра на Движението.

Зам.-председателят на Народно събрание Мукаддес Налбант, Байрам Байрам, Адлен Шефкед и Павлин Кръстев посетиха кръвния център към МБАЛ " Д-р Атанас Дафовски " и се включиха в дарителска акция.

Депутатите разговаряха с представители на управлението на болничното заведение по проблемите на опазването на здравето в България и по-конкретно област Кърджали. Народните представители подариха климатик за потребностите на Кръвния център, през който минават стотици доброволни кръводарители.

" С самодейността желаеме да отбележим значимостта на даряването на кръв както за хората в потребност, по този начин и за донорите. Вярваме, че този чисто човешки акт - кръводаряването, ще откри все по-голяма известност измежду съгражданите ни и изключително измежду младите и подрастващи хора ", обявиха народните представители от Движение за права и свободи.

Световният ден на доброволния кръводарител е за да разпространява смисъла на доброволното кръводаряване. В България първата акция за безплатно даряване на кръв се организира през 50-те години на предишния век.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР