Нарочно правителството изчаква с изпращането на искане на оферта към

...
Нарочно правителството изчаква с изпращането на искане на оферта към
Коментари Харесай

Нарочно правителството изчаква с изпращането на искане на оферта към САЩ за нови 8 изтребители F-16

Нарочно държавното управление изчаква с изпращането на искане на оферта към Съединени американски щати за нови 8 изтребители F-16. Това заяви на чуване в отрасловата военна комисия министъра на защитата Драгомир Заков.

Причината за въпросното закъснение - разбор по какъв начин въпросното искане да бъде оптимално премислено за най-голяма изгода за българската войска.

" В момента сме в стадий на договаряния с американското държавно управление, гледаме линия по линия какво тъкмо е желано от американската страна като качества. Очаквам това да се случи някъде към юни, по кое време през юни към този момент не зависи от нас. Очаквам също по този начин срокът за отговор да бъде също задоволително дълъг, тъй че да разреши както за държавното управление, по този начин и за Народното събрание, да премине с естествена скорост през процеса по взимане на решения. Като се вземе поради и, че през август нормално има почивка на Народното събрание, чакам тази ценова оферта да има период сред 3 и 5 месеца ", посочи Заков.

" Не би трябвало да се гледа на парче, към този момент имаме 8 броя с избрани качества. Както знаете с първата част имаше някакви неналичия заради финансови аргументи и ние се опитваме да ги компенсираме с втората част " , добави министърът.
 Заков: Няма по какъв начин повече да поддържаме техника от времето на Варшавския контракт и Съюз на съветските социалистически републики
Заков: Няма по какъв начин повече да поддържаме техника от времето на Варшавския контракт и Съюз на съветските социалистически републики

Водят се диалози с МФ за повишение на заплатите на военнослужещите

Военното ведомство ще желае и спомагателни пари при актуализацията на бюджета, която следва да бъде призната през лятото. Основната цел - баланс сред заплащането на военнослужещите, което е от първостепенно значение, и модернизацията на военното съоръжение. И по-конкретно - плануваното пазаруване на нови съществени бойни машини за пехотата.

А що се отнася до ремонта на военна техника, който даде обещание страната ни на Украйна - към момента няма съответно искане от Киев, като този път анализът е от тяхна, а не от наша страна.

" Украйна в насочи това предложение към България, когато бяхме на аудиенция там, а Народното събрание одобри това . Знаете, имаше във вторник и сряда посещаване на украинска делегация както с публични представители, по този начин и с представители на техния индустриален комплекс. Те посетиха нашите фабрики и към този момент оттук насетне зависи какво ще изискат от България на база на това, което са видели. Никой не е поемал никакви задължения, тъй като не бе това задачата ", разяснява Заков.
 Премиерът договорил със Съединени американски щати опция на F-16
Премиерът договорил със Съединени американски щати опция на F-16

Министерство на защитата ще продължава с диалозите, само че ще има поддръжка от американската страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР