Наред с училищното знаме, в много български училища днес издигнаха

...
Наред с училищното знаме, в много български училища днес издигнаха
Коментари Харесай

Ден преди Голямото чистене: Зеленко на училище и в полет над България

Наред с учебното знаме, в доста български учебни заведения през днешния ден издигнаха и знамето на акцията " Да почистим България ". Над хиляда са учебните заведения, които тази година се включват в Голямото почистване.

В Ловеч учениците от гимназията по ветеринарна медицина освен се включват в акцията, само че и възнамеряват да чистят в региона на ловешката болница като част от напъните тя да бъде избавена.

Още преди първия си урок, децата в Основно учебно заведение " Христо Смирененски " в Радомир научиха за какво е значимо да пазят чисто. От тук е тръгнал репортерът и водещ на bTV Новините Денислав Борисов. „ Децата са бъдещето ни, още от дребни би трябвало да ги приучваме да пазят, тъй като това е тяхната природа”, безапелационна е шефът Румяна Давидкова.

--> 26 години по-късно, учебния предел прекрачи и водещият на " 120 минути " Светослав Иванов. Всички учители и възпитаници в него на следващия ден ще се включват в акцията: „ Смятам, че по-прекрасни 3 думи като надпис няма в нито един апел – непорочност, България и заедно”.

„ Аз моля към всички жители – дано да излязат, да не поглеждат през пердето на прозореца си, дано да излязат и да положат своя труд. На идващия ден ще се почувстваме по-добри, по-спокойни, по-чисти”, прикани зам.-областният шеф на София Илиян Тодоров.

От аероплан

Над 600 станаха зоните, в които ще има доброволчески и профилирани акции в деня на огромното почистване. За да огледа някои от тях през днешния ден, Зеленко Зеленков се качи и на аероплан.

От паркове, през зони към язовири до върхове – на всички места ще има хора, които ще се включат в акцията " Да почистим България дружно ".

От самолета Зеленко хвърли взор от високо на някои от зоните. Той мина над Стара планина, където ще има акция към хижите под връх Ком, Черни връх също ще стане по-чист с помощта на профилирана акция на алпинисти. Въпреки, че мъчно се вижда от птичи взор горите, зоните към водоизточници и всички останали места, които събират стотици туристи през дейния сезон имат най-голяма потребност от разчистване.

--> „ В по-голямата част от терените, в които летим е относително чисто, само че към обитаемоте места не рядко се случва да виждаме нерегламентирани сметища”, разяснява водачът Георги Влайков.

Погледнахме от високо и язовир Бебреш, където ще бъде чистен близо 16-километров сектор. Важно е да се знае, че е добре почистените зони да бъдат и маркирани. „ А отбелязването става доста елементарно. Аз съм с таблет, само че може и с мобилния си телефон да отидете на уеб страницата http://daizchistim.bg/, от там в графата „ Отбележи място” вършиме фотография преди да почистите и откакто почистите, качвате фотосите и по този начин вашата зелена точка ще бъде маркирана на картата”, изяснява процеса водещият на „ Тази сутрин” Антон Хекимян.

Нещата не завършват на 16 септември – концепцията е по-късно да запазим местата всички места чисти.

Чистене и фест

Най-големият безвъзмезден фестивал на София - стартира в Южния парк. " София спарк фест " е сътрудник на самодейността " Да почистим България ".

Ще вземат участие и финалистите от " Гласът на България ".

--> Утре сутринта Поли Генова дружно с продуцента и водещ на " Фермата " Андрей Арнаудов и други водещи на bTV, ще открие почистването на Южния парк, част от акцията " Да почистим България ".

Забавления за всички възрасти чакат посетителите в трите дни на фестивала.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР