Наред с Киото и Нара, Камакура е една от старите

...
Наред с Киото и Нара, Камакура е една от старите
Коментари Харесай

Магията на Камакура - старата столица на Япония

Наред с Киото и Нара, Камакура е една от старите столици на Япония, притегателна мощ както за локалните поданици, по този начин и за туристи от целия свят. Защо - вижте в репортажа на Ирина Цонева и Илия Иванов.

Има нещо особено в Кмакура, което ни кара да живеем почтено и почтено - гласи остаряла японска сентенция. И неслучайно - точно тук се е зародил кодексът на самурая, спазван малко или доста от всеки японец.

Основан през през 1192 г, Камакура е не просто град, а цяла ера в истотрията на Япония. Днес със своите 176 будистки храма притегля милиони туристи годишно.

13-метрова бронзова скулптура на седнал Буда е най-голямата на територията на Япония, годишно се посещава от десетки хиляди туристи и е оповестена за национална полезност. Някога статуята е била ситуирана в античен храм отвеян от гигантско цунами през 15 век.

Интересен подробност е обстоятелството, че може да се влезе вътре в нея през специфичен вход. Днешният храм зад статуята е доста известен измежду локалните поданици и за сключването на брак.

Не по-малко забавен за туристите е и един от храмовете, в който по остаряла традиция се заливат с вода и се перат едри банкноти за благоденствие.

От различен, прочут с хубостта си храм пък се разкриват невероятни гледки съм плажовете в региона на Камакура и близките планини, до които водят голям брой туристически пътеки.

Духът на остаряла Япония се долавя на всички места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР