Нарастващото участие на САЩ и НАТО във въоръжената конфронтация в

...
Нарастващото участие на САЩ и НАТО във въоръжената конфронтация в
Коментари Харесай

Рябков: Намесата на САЩ в конфликта в Украйна е изпълнена с пряк сблъсък на ядрени сили

Нарастващото присъединяване на Съединени американски щати и НАТО във въоръжената борба в Украйна е изпълнено с директен боен конфликт на нуклеарни сили с пагубни последствия. Това сподели съветският заместител външен министър Сергей Рябков на Конференцията по разоръжаване в Женева, оповестяват съветски медии.

" Най-острата стратегическа опасност идва от линията на Съединените щати и НАТО като цяло за по-нататъшно раздуване на умишлено инициирания от тях спор в Украйна и към нея. Тяхното възходящо присъединяване във въоръжена борба е изпълнено с директен боен конфликт на нуклеарни сили с пагубни последствия ", сподели още Рябков.

Както означи Рябков, Москва акцентира тези опасности пред страните от груповия Запад, само че „ предизвестията се изкривяват с пропагандна цел и се поясняват неправилно ".

„ И това в миг, в който от западни столици се чуват възмутителни изявления, които заплашват страната ни със мощ ", добави Рябков.

Както акцентира Рябков, това „ опонира на наличието на взаимното изказване на нуклеарните сили за попречване на нуклеарна война от 3 януари 2022 година, към което Русия е абсолютно ангажирана ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР