Нарастващите опасения относно политическата ситуация в Турция открехнаха възможността финалът

...
Нарастващите опасения относно политическата ситуация в Турция открехнаха възможността финалът
Коментари Харесай

Пак местят финала на Шампионската лига?

Нарастващите опасения по отношение на политическата обстановка в Турция открехнаха опцията финалът на Шампионска лига да бъде изместен за следващ път.

Засега от УЕФА са решени да следват проекта и разногласието за трофея ще е в Истанбул, написа The Independent.Европейската футболна централна обаче би трябвало да има едно мислено. Само месец преди финала, който би трябвало да се организира на стадион „ Ататюрк “, са президентските избори.

Истанбул беше определен за хазаин на финала един път през последните години, само че поради пандемията от ковид настъпи смяна.

През 2020 в конфликт за трофея влязоха ПСЖ и Байерн Мюнхен в Лисабон. Тогава финалната осмица се изигра в минитурнир в Португалия. Следващата година финалът трябваше да е в Истанбул, където обаче имаше доста инфектирани с ковид.

През 2022-ра по проект Ливърпул и Реал Мадрид трябваше да играят в Русия, само че поради нашествието на Украйна, огромният мач беше изместен в Париж.

Президентът Реджеп Ердоган е изправен пред най-голямата политическа опозиция от две десетилетия насам. Кандидатът на опозиционната партия Кемал Кълъчдароглу води в предварителните социологически изследвания.

Анализатори плануват тежки събития в южната ни съседка, които могат да доведат до гражданско неодобрение, без значение кой завоюва изборите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР