Наранената и съсипана от преждевременната кончина на своя любим -

...
Наранената и съсипана от преждевременната кончина на своя любим -
Коментари Харесай

Вдовицата на погубения от К-19 тенор Камен Чанев: Как ще живея, как ще пея?

Наранената и унищожена от преждевременната кончина на своя обичан - световноизвестния тенор Камен Чанев, сопраното Таня Иванова е безусловно в несвяст. " Как ще пребивавам оттук насетне, по какъв начин ще пея ", плаче солистката на пловдивската опера. Двамата имаха необикновено мощна връзка, а техни сътрудници споделят, че Таня е в основата на неговото огромно израстване.

Камен Чанев, тенор със международна кариера, солист на Виенската щатсопера, на Римската, на Вашингтонската, на Миланската канара, апетитен за най-актуалния Калаф от " Турандот ", загуби борбата с ковид а на 56 година в старозагорската болница.

Починал е от белодробна тромбоемболия - едно от най-честите затруднения от коронавирус инфекцията. Музиканти и солисти не могат да дойдат на себе си. " Беше звезда, а не се изживяваше като такава. Отиде си млад в най-върховата си форма. Естет, познавач на хубавата храна, безупречно чист, пъстър, радостен ", съкрушена е и Деси Шишманова, началник на БНТ-Пловдив и създател на филма-портрет за Камен Чанев.

Той ще бъде излъчен довечера от 21,40 по Българска национална телевизия 2. Много бодър, сърдечен, доброжелателен, разказват го музиканти, работили с него. " Да позволен български тенор в " Арена ди Верона " - в родината на белкантото, е еднакво да откачиш италианския байрак и да го замениш с българския ", споделят те. Покорил е с красивия си глас театрите в Япония, Китай и Нова Зеландия.

В лентата на БНТ-Пловдив Чанев признава, че в никакъв случай не е мислил, че го чака професионална кариера. Любовта му към музиката стартира от читалище " Зора " и студентския образователен спектакъл в родния му Сливен. В Консерваторията, по личните му думи, попаднал инцидентно. Ученик е на международните актьори Александрина Милчева, Борис Христов и Гена Димитрова.

" Ако не пея, съм никой. Операта е сред публиката и актьора. Нашата връзка е Бога. Затова в православната черква няма принадлежности, тъй като човешкият глас е възвишен ", споделя той.

Близките му са уверени, че е пипнал болестта на 6 ноември на премиерата на операта " Отело " в Стара Загора. На сцената са били 100 души плюс оркестър. Заразили са се и други, измежду които и жена му Таня Иванова, само че тя го кара по-леко. Погребението ще бъде в събота в двора на митрополитския храм " Св. Димитър " в Стара Загора в стеснен фамилен кръг. А поклонението, само че без тленните остатъци, а единствено с портрет на тенора, ще е от 10 до 13 часа във фоайето на операта в града на липите, написа " 24 часа ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР