Напускащият поста си украински посланик в Германия Андрий Мелник заяви

...
Напускащият поста си украински посланик в Германия Андрий Мелник заяви
Коментари Харесай

Украинският посланик в Германия: Няма да си мълча

Напускащият поста си украински дипломат в Германия Андрий Мелник съобщи през днешния ден, че ще се стреми да оказва въздействие върху немската политика и откакто се прибере в родината си, съобщи ДПА.

Мелник сподели в изявление за организацията преди утрешното си тръгване от Германия, че не желае да пречи на своя правоприемник на посланическия пост или да иззема неговите функционалности, само че добави: " Не мога да обещая, че ще си държа устата затворена. "

" Възможно е да направя някой и различен коментар, даже изострен, в случай че видя, че нещо не върви както би трябвало в Германия, що се отнася до поддръжката за моята татковина ", съобщи той.

Мелник направи редица противоречиви изказвания през осемгодишната си работа като дипломат в Германия и се трансформира в бодил в очите на немското държавно управление, до момента в който то обмисляше даването на оръжия за Украйна след началото на съветската инвазия през февруари, отбелязва ДПА.

Той сподели неотдавна на Илон Мъск да " върви на майната си ", откакто американският милиардер пусна в Туитър оферти по какъв начин да бъде комплициран завършек на войната в Украйна.

След завръщането си в Украйна Мелник ще заеме нова служба в министерството на външните работи . Той е обсъждан като възможен заместител външен министър, само че държавното управление още не е взело дефинитивно решение по въпроса.

" Затова се вълнувам какво следва. Вероятно ще се видя с президента (на Украйна Володимир) Зеленски във вторник и се надявам той персонално да ми каже къде ме вижда в своя огромен екип ", съобщи дипломатът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР