Напуканите устни дразнят, нараняват и бодат, така че е най-добре

...
Напуканите устни дразнят, нараняват и бодат, така че е най-добре
Коментари Харесай

Как можем да се погрижим за напуканите устни

Напуканите устни нервират, нараняват и бодат, тъй че е най-добре да предотвратите напуканите устни и да се грижите вярно за тях. Когато обаче се появят и на вашето лице, използвайте няколко потвърдени метода за грижа за напуканите устни. Вижте домашните средства за напукани устни и разберете аргументите за това заболяване. 

Напукани устни: аргументи

Има доста аргументи за напукване на устните. Това могат да бъдат здравни фактори, т.е.дефицит (главно) на витамини от група В, дехидратация на организма и даже промени в хормоналния баланс. Кожата на устните е извънредно тънка и деликатна и по тази причина устните ни не са задоволително предпазени от въздействието на атмосферните условия. Вятърът, слънцето и сланата изсушават устните, което води до мъчителното им напукване. Напуканите устни освен не наподобяват естетически приятни, само че и предизвикват болежка.

Напукани устни: грижи

Основата на положителния външен тип на устните е здравословното хранене, хидратацията на тялото и систематичните грижи за попречване на изсушаването и напукването им.

- Използвайте овлажняващо червило с натурален състав всеки ден, постоянно белете или масажирайте устните си и използвайте регенериращи маски.

- Избягвайте да облизвате устните си на мраз или вятър, защото това ще утежни мъчителното напукване на устните.

- Не забравяйте да не употребявате козметика, съдържаща дехидратиращ и провокиращ алкохол. Изберете обаче тези артикули със слънцезащитни артикули и допустимо най-вече естествени съставки.

- Също по този начин не забравяйте да избягвате пикантни и кисели храни, защото контактът на устните ви с храна може да бъде доста противен и даже мъчителен.

Какво да употребявате?

Медът, с помощта на наличието на аминокиселини, витамини и ензими, съвършено овлажнява, стяга и ексфолира епидермиса. Медът също е антибактериален, който ще дезинфекцира пукнатините по кожата и ще помогне за попречване на инфекции. В интервала на тежки кожни проблеми с устните, прилагайте 2-3 пъти дневно за към 10 минути. След няколко дни такова лекуване, устните ще бъдат овлажнени и ще придобият здрав цвят.

Алоето съдържа субстанции, които интензивно овлажняват и подкрепят синтеза на колаген и еластин, което форсира обновяването на клетките на кожата. Нанесете тъничък пласт алое вера върху устните толкоз постоянно, колкото е належащо и го оставете да се всмуква. Ако нямате това растение вкъщи, можете си купите готово масло в аптека. Важно е то да има най-високата централизация на алое и малко подобрители в състава.

Извара  с високо наличие на мазнини ще овлажнят и омекотят кожата на устните. След като нанесете такава естествена маска, изчакайте 15 минути и по-късно избършете остатъка.

Краставицата се състои от 90% вода и също по този начин съдържа огромно количество витамин С, който подкрепя производството на колаген. Благодарение на това, този зарзават ще бъде съвършен като овлажнител и подпомагащ заздравяването на устните. Нарежете прясна, измита краставица и я поставете на устата си за няколко минути. Тя ще пусне сока, който ще успокои и регенерира устните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР