Напролет много политически сметки ще се окажат криви. Европейската общност,

...
Напролет много политически сметки ще се окажат криви. Европейската общност,
Коментари Харесай

СДС: Обединение на тези, които предпочитаме европейските звезди пред червената петолъчка на Кремъл

„ Напролет доста политически сметки ще се окажат криви. Европейската общественост, към която принадлежим, е приела за собствен основополагащ принцип „ единение в многообразието “. А ние, в нашата България, не желаеме или се опасяваме да го използван! Зад това отвращение не стоят ли дребни партийни сметки, че след нови избори някой ще си увеличи резултата с няколко %? “

Това се споделя в декларация на Съюз на демократичните сили преди старта на новото Народно заседание.

Ето какво гласи целият апел на партията:

„ В навечерието на новия, 48-ми парламент, от Съюз на демократичните сили се обръщаме към партиите, които българите избраха да ги съставляват и пазят ползите им, с апел: да намерим разсъдък, сили и храброст да съставим устойчиво държавно управление!

Още преди началото на първия парламентарен звънец, част от политическите сили показахме забележително евроатлантическо болшинство. Ние ясно се разграничихме от другите, които очевидно или скрито, избират алената петолъчка на Кремъл пред европейските звезди.

Защо можем да се обединим към евроатлантизма, само че не и към ползите на България сега? Защо непоколебимо можем да гледаме в една посока на открито, само че вътре, в страната, градим нова Вавилонска кула и не съумяваме да се разберем за положителното на нацията?!

Европейската общественост, към която принадлежим, е приела за собствен основополагащ принцип „ единение в многообразието “. А ние, в нашата България, не желаеме или се опасяваме да го използван!

Зад това отвращение не стоят ли дребни партийни сметки, че след нови избори някой ще си увеличи резултата с няколко %? А в случай че резултатите са сходни, за какво ще изгубим скъпо време без постоянно държавно управление и парламент? Това ще реши ли съществено политическата рецесия, в която се намираме към този момент година и половина?

Риторични въпроси с явен отговор! Българите ясно ни демонстрираха, че би трябвало да се научим на съдружна просвета, тъй като не се доверяват на нито една политическа мощ да има цялостно болшинство. Пред вратите на може би най-трудната зима след Виденовата, да хвърлим страната в незнайното е безконтролно и неприлично! Търпението на хората не е безпределно и на пролет доста политически сметки ще се окажат криви.

България я има повече от 13 века, претърпяла е робства, стихии и превратности, само че е устоявала, когато отпред са заставали най-смелите, най-мъдрите и най-родолюбивите. Духът и мечът са вървели паралелно. Да бъдеш лидер е на първо място отговорност към народа ти, а не привилегия да си играеш със ориста му! И днешните политически сили би трябвало да го осъзнаем един път вечно! “

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР