Напрежението заради Covid-19 и възможните тежки последствия за икономиката започнаха

...
Напрежението заради Covid-19 и възможните тежки последствия за икономиката започнаха
Коментари Харесай

Горанов призова бизнеса да не спира да работи

Напрежението поради Covid-19 и вероятните тежки последици за стопанската система започнаха да създават разнопосочни сигнали от властта за това по какъв начин икономическите субекти би трябвало да реагират на изключителното състояние.

Бизнесът не би трябвало да стопира да работи, страната не може да размени частния бранш, акцентира няколко пъти в понеделник финансовият министър Владислав Горанов на брифинг след срещата на държавното управление с работодателите и синдикатите.

Посланието на Горанов в известна степен контрастира на прочувствената тирада на ръководителя на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски от петък, в която той разгласи, че сега нищо не е по-важно от грижата за здравето на хората и изключително на " тези, които са ни отгледали ". Тогава Мутафчийски помоли публицистите да не го питат дали ще работят фризьорските салони.

В понеделник обаче Горанов напомни, че единствената възбрана в заповедта на здравния министър е за бизнеси и процеси, при които има скупчвания на доста хора на едно място (например увеселителни заведения, заведения за хранене, молове), само че цялата останала комерсиална активност остава позволена при съблюдаване на хигиеничните условия.

" Заповедта на здравния министър не трябва да се ползва свръхограничително ", разяснява Горанов. Той е обезпокоен, че при отрицателен сюжет, при който рецесията продължи повече от 3-4 месеца, ударът върху обществените финанси ще е доста мощен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР