Напрежението в Косово намаля в последните часове, което едва ли

...
Напрежението в Косово намаля в последните часове, което едва ли
Коментари Харесай

Белградска медия: Генералите усмириха Вучич да не напада Косово, защото изтребителите на НАТО ще ни ударят в рамките на няколко часа

Напрежението в Косово понижа в последните часове, което надали е инцидентно.

Сръбският президент Александър Вучич е получил нощес ясно обръщение от офицерите от Генералния щаб, съгласно Томас Тайнър, някогашен член на италианската войска и специалист по сухопътните сили на НАТО от Студената война и отбранителната тактика на Алианса, написа белградският вестник " Данас ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че офицерите от Генералния щаб на Сърбия обясниха на президента Вучич нощес, че в случай че се осмели да нападне Косово, изтребителите на НАТО ще реагират в границите на няколко часа. В рамките на 48 часа 173-та въздушнодесантна бригада на американската войска ще бъде трансферирана по въздух на летището в Прищина, а парашутната бригада на италианската войска " Фолгоре " ще бъде превозена на летището в Джаковица /построено от италианската войска за тази цел/. "
Тайнър написа в Туитър, че ден по-късно механизираната бригада на италианската войска " Пинероло ", ситуирана в Бари и покрайнините му, ще бъде задействана и ще бъде изпратена от Трета военноморска дивизия на италианския флот с нейните кораби амфибии от Бриндизи до Дуръс в период от два дни.

От Дуръс до Митровица за бойни коли " Freccia IFVs " и разрушители на танкове Кентавър на бригадата " Пинероло " биха били нужни шест часа, с цел да дойдат на място с помощта на автомагистрала А1, която е съфинансирана от Запада.

Накратко, НАТО има проекти и към този момент 23 години се образова да пази Косово, сподели специалистът.

" Ако сърбите в миналото тръгнат и атакуван НАТО, силите на Алианса ще ги превъзхождат във въздуха след няколко часа, а на земята след няколко дни. НАТО се погрижи генералите на Сърбия да знаят това ", сподели Томас Тейлър.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР