Напрежението в Бразилия дойде седмица, след като президентът Луис Инасио

...
Напрежението в Бразилия дойде седмица, след като президентът Луис Инасио
Коментари Харесай

1500 са задържани след щурма на бразилския конгрес frognews.bg

Напрежението в Бразилия пристигна седмица, откакто президентът Луис Инасио Лула да Силва постави клетва след изборите през октомври, които разделиха страната. 67-годишният Болсонаро не призна провалянето си в яростните избори и отлетя за Съединени американски щати преди предаването на властта на 1 януари. 

Драматичните подиуми в неделя в Бразилия видяха хиляди протестиращи, облечени в жълти бразилски футболни фланелки и флагове преодоляха позицията и нахлуха в сърцето на бразилския щат. В понеделник сутринта тежко въоръжени офицери започнаха да разрушават лагер на поддръжници на Болсонаро - един от многото, основани след президентските избори. Вчера бяха задържани 1200 души. 300 бяха арестувани предходния ден. 

Междувременно губернаторът на Бразилия Ибанейс Роча беше отхвърлен от поста си за 90 дни от Върховния съд до момента в който тече следствие за реакцията на управляващите. Министърът на правораздаването Александър де Мораес упрекна Роча, че не е съумял да предотврати протеста и че е бил " мъчително безмълвен " пред лицето на нападението.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР