Напрежението между Русия и Украйна беше водеща тема в разговора

...
Напрежението между Русия и Украйна беше водеща тема в разговора
Коментари Харесай

Радев и Дуда призоваха Москва и Киев за деескалация на напрежението

Напрежението сред Русия и Украйна беше водеща тематика в диалога на президента Румен Радев с полския му сътрудник Анджей Дуда, който е на посещаване в София. Двамата приканиха Москва и Киев за деескалация на напрежението.

Ако има нови начинания като по нататъшни наказания по отношение на Русия, Полша ще ги поддържа, сподели Дуда.

Президентът Румен Радев акцентира, че е значимо да не се позволява по-нататъшна ескалация на спора и прикани Москва и Киев за въздържаност:

" За разсъдък, за допустимо най-бърза деескалация посредством разговор, без приложимост на мощ, при гарантиране на свободата на гражданското мореплаване, с неотложно връщане и освобождение на моряците и корабите от страна на Руската федерация ", сподели Радев.

Полският президент Анджей Дуда се надява на деескалация на напрежението сред Русия и Украйна, за връщането на пленените украински моряци и военните кораби:

" Необходими са по-нататъшни дейности, ориентирани към това в тази част на Европа, покрай нас, да приключат тези военни спорове от 2013 година, свързани със спазването на Минското съглашение.

Полша ще се включи в дейностите на интернационалната общественост, с цел да се стигне колкото се може по-бързо до привършване на този спор. Няма подозрение, че Русия е агресор и за следващ път нарушава споразуменията. Ако има по-нататъшни наказания по отношение на Русия, Полша е подготвена да ги поддържа и да взе участие в начинания, които ще доведат до решаването на спора сред Москва и Киев ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР