Напрежението между Косово и Сърбия беше потушено поне за месец,

...
Напрежението между Косово и Сърбия беше потушено поне за месец,
Коментари Харесай

Премахнаха барикадите в Косово, отвориха и граничните пунктове със Сърбия

Напрежението сред Косово и Сърбия беше потушено най-малко за месец, откакто бяха отворени граничните пунктове Граничен контролно-пропусквателен пункт " Ярине " и " Бърняк ", а барикадитете на девет разнообразни места в северната част на Косово, към този момент са изцяло отстранени. Това съобщи косовският министър на вътрешните работи Джелял Свечля във Facebook.
Прочетете още
Той уточни, че както е дало обещание косовското държавно управление, с цел да " резервира стабилността в страната и района, “ след премахването на барикадите то отсрочва за първи септември използването на решенията си за персоналните документи и автомобилните регистрационни табели, издадени в Сърбия, а употребени в Косово.

Припомняме, че Косово желае от сърбите, които влизат в страната да имат краткотрайни персонални карти и паспортите им няма да се зачитат, а също по този начин колите със сръбски номера би трябвало да ги сменят с косовски.

Така напрежението беше потешено най-малко за месец, само че на 1 септември Косово съобщи, че ще приложи новите ограничения.

Косовските сърби блокираха в неделя пътищата към двата гранични пункта със Сърбия в символ на митинг против решението на косовското държавно управление от първи август да им се издава „ входно-изходен документ “, заменящ на територията на Косово персоналните им карти, издадени в Сърбия. Също по този начин от първи август трябваше автомобилните регистрационни табели, издадени в Сърбия, да бъдат заменени с косовски.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР