Напрежение и паника в Германия заради протестите на фермерите. Земеделците

...
Напрежение и паника в Германия заради протестите на фермерите. Земеделците
Коментари Харесай

В Германия: Хора се презапасяват, блокади по пътищата ВИДЕО

Напрежение и суматоха в Германия поради митингите на фермерите. Земеделците публично са възнамерявали демонстрациите си за идващия понеделник, само че българка, живееща в страната, описа пред GlasNews,че обстановката към този момент е " кошмарна ", а протестните дейности импровизирано са стартирали.

Блокирани са пътища из цялата страна, доставките по магазините са нарушени, има и проблеми с Интернет. Граждани даже са почнали да се презапасяват със артикули - дейности, напомнящи извършването на покупки преди локдауните през 2020 година. Местните чакат обстановката да се утежни идната седмица.

" Опашките пред магазините са по към 40 метра ", показа тя. Такава е обстановката в Берлин, Щутгард и други градове.

" Тук става ужасно. Официалната стачка е оповестена от 8 до 15 януари, обаче импровизирано към този момент се стартира. Кошмар, блокирани пътища на всички места, никакви доставки по магазините, блокиране на Интернет, всичко допустимо. А от 8-ми чакаме цялостен блокаж ", описа дамата пред GlasNews.bg.

От една от веригите споделиха, че опашките са поради утрешния почивен ден в Германия. 

Припомняме, че фермерите в Германия показват от седмици против намаляването на субсидирания налог върху горивото за транспортни средства за горското и селското стопанство. В началото на седмицата ръководещите анулираха тази мярка и оповестиха, че данъчните облекчения за дизелово гориво за селското стопанство ще бъдат отстранени последователно до 2026 година Земеделските стопани считат, че това не е задоволително.



Хиляди фермери блокираха Берлин в средата на декември. Те вкараха тракторите си в центъра на Берлин, с цел да стачкуват срещу  бюджетните съкращения.

Днес се стигна и до обстановка, в която 100 земеделци блокираха немския министър на стопанската система Роберт Хабек на ферибот, с който той се връщаше от отмора. Блокадата му продължи до тази заран, когато той най-накрая съумя да слезе на суша.

Подобни митинги имаше и в други европейски страни, като Нидерландия, защото държавните управления се стремят да понижат излъчванията на парникови газове от селското стопанство.

Цяла Германия чака плануваните за понеделник - 8 януари, демонстрации.



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР