Направи ли Xiaomi революция на пазара на четки за зъби?

...
Направи ли Xiaomi революция на пазара на четки за зъби?
Коментари Харесай

Четката за зъби Oclean X Ultra WiFi Smart Sonic на Xiaomi е алтернатива на Philips-Sonicare, но предлага WLAN, AI и сензорен екран

Направи ли Xiaomi гражданска война на пазара на четки за зъби? Със своите интелигентни функционалности, достъп до Wi-Fi и изкуствен интелект (AI) моделът Oclean X Ultra S има за цел да се конкурира с водещите четки за зъби на одобрени производители. Включително Oral B iO9 и Philips Sonicare Diamond Clean.

Според производителя Oclean X Ultra WiFi Smart Sonic (съкратено: Oclean X Ultra S) е първата в света електрическа четка за зъби с Wi-Fi връзка. Освен с достъп до домашната ви WLAN, акустичната четка за зъби разполага и с опция за гласови инструкции за интегрирания в нея изкуствен интелект. Има и сензитивен на досег екран. Времето на самостоятелна работа е дълго и доближава 40 дни. Налично е и бързо зареждане.

Цената на Oclean – дъщерно сдружение на Huami в границите на Xiaomi Group – е сходна с тази на четките за зъби от междинен клас от серията Philips Sonicare, да вземем за пример, макар богатите функционалности на предлагания модел.

Калъфът на Oclean X Ultra WiFi Smart Sonic е нещо особено

Oclean X Ultra S има доста високо качество и с помощта на 0,96-инчовия си OLED панел наподобява доста съвременно. Корпусът на тази електронна четка за зъби е със документ за отбрана от вода IPX7. Това значи, че може да бъде потопявана без никакви проблеми. Четката тежи единствено 109 грама. Включително главата, което е нещо ново на този все по-нарастващ пазар.

Матовата повърхнина на Oclean X Ultra S я прави приятна за държане, само че остатъците от паста за зъби или следите от овлажнени ръце са много забележими. Особено при черна версия на устройството, само че това не е никакъв проблем.

В долната част на Oclean X Ultra S има пъстър LED пръстен. Това е знакът за зареждане. Той светва в алено, с цел да алармира за „ неточности “ по време на приложимост. Като да вземем за пример потребление на прекомерно огромен напън при миене на зъбите.

Аксесоарите

Комплектът на звуковата четка за зъби Oclean включва управление за потребителя, три почистващи глави, USB индукционна станция за зареждане. Наличен е и калъф за пътувания, който поддържа безжично зареждане и разполага с магнитна стойка за закрепване на стената. X Ultra S може да се зарежда безжично посредством USB безжичната док за зареждане (5 волта и 1 ампер). Можете да съхранявате четката за зъби върху магнитната стойка за стена, когато не я употребявате.

В задната част на главата на четката се намира почистващото устройство за езика.

Производителят предлага главите на четката за зъби да се сменят на всеки 3 месеца. Броят на тяхното потребление се записва автоматизирано от четката за зъби. Главите на четката могат да бъдат закупени от уеб страницата на производителя или от разнообразни други онлайн магазини. Към днешене ден комплектът от 8 глави коства към $30, а комплектът от 4 глави – към $20. Това значи, че аварийните четки Oclean не са доста евтини. Но спрямо накрайниците за Philips Sonicare или другите електрически четки за зъби, те не са нещо извънредно. Можете да избирате сред четири профила: общоприетоо разчистване, надзор на плаката, грижа за венците или детски профил.

Основни функционалности и ръководството благодарение на смарт телефон

Четките за зъби от Oclean могат да бъдат настроени благодарение на приложението Oclean Care+, само че единствено в случай че създадете акаунт. Приложението е налично за смарт телефони и таблети, употребяващи с iOS или Android. Освен вариантите за настройки, потребителите могат да следят навиците си за миене на зъби и да прочетат доклада за здравето си благодарение на редица параметри. Освен това се демонстрират актуализациите на фърмуера и четката за зъби автоматизирано се актуализира до най-новата версия благодарение на открита Wi-Fi връзка.

По време на първата конфигурация приложението желае главните данни за зъбите на потребителя и персоналните му желания, въз основа на които предлага профил за потребление.

Според производителя X Ultra S работи с 84 000 осцилации в минута, което прави четката за зъби Oclean една от най-високопроизводителните акустични четки за зъби на пазара.

Използване и разчистване – Четката на Xiaomi свети

Вероятно най-важният аршин за четка за зъби: Oclean X Ultra S оставя устата ви чиста и с гладки зъби. Вграденият мотор Maglev 3.0 обезпечава отлична успеваемост на почистването. Дори в директно съпоставяне със модела Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 на сходна цена. Най-видокото равнище на потребление на Oclean X Ultra S е 32. По-ниските, регулируеми интензивности са по-подходящи за консуматори с чувствителни венци. Както и при другите производители, няма огромна разлика сред профилите на разчистване. Има забележима разлика сред най-високия и най-ниския интензитет, само че разликите във вибрациите сред не са толкоз забележими.

Oclean X Ultra S свети по време на работа

Когато четката за зъби бъде взета, интензивността на потребителите при миене на зъбите се демонстрира посредством претекст на детелина на 0,96-инчовия екран. Съдържанието е елементарно разпознаваемо.

Сензорният екран обезпечава на потребителя незабавна противоположна връзка за резултата от измиването на зъбите, в това число разкриване на „ мъртвата зона “ посредством вградения 6-осов жироскоп. Гласовите ИИ инструкции също по този начин ви предизвестяват, когато употребявате прекомерно огромен напън, или подканват потребителя да четка по-бавно. Информацията се предава посредством технологията за костна проводимост, която изпраща аудиовибрации през челюстната кост във вътрешното ухо по време на четкане. Потребителите също по този начин се уведомяват, че зоната за четкане би трябвало да се сменя на всеки 30 секунди.

В някои зони излиза наяве, че гласовите инструкции с изкуствен интелект на съперника Philips-Sonicare са към момента в начален етап. Въпреки че подканата за промяна на зоната за разчистване се подава посредством гласова информация, вибриращият мотор на Oclean X Ultra S също стопира. Същото се отнася и за другите гласови инструкции.

Батерията на Oclean X Ultra WiFi Smart Sonic устоя цяла безкрайност

При тестванията на Oclean X Ultra S четката е употребена два пъти на ден за по 2,5 минути тя в действителност показва самостоятелна работа в продължение на към 40 дни, както указва производителят. Но при включена Wi-Fi връзка времето на самостоятелна работа понижава.

Можете да видите положението на батерията единствено посредством приложението

Вградената батерия на X Ultra S може да се зарежда безжично. Едно зареждане (от 11 % до 100 процента) лишава единствено към четири часа, което е доста добър индикатор спрямо конкуренцията.

Изводи

Oclean X Ultra S е съвременна четка за зъби с разнородни функционалности. Дали тези функционалности са фактически нужни при ежедневна приложимост, зависи от съответните консуматори. Но новата електрическа ултразвукова четка за зъби, създадена от Xiaomi, се предлага на цената на аналогичните конкурентни устройства на пазара, единствено че предлага доста по-голяма функционалност.

Със своите 84 000 вибрации в минута, четката за зъби от Xiaomi е една от най-качествените електрически четки за зъби на пазара, което води до чиста уста и гладки зъби. Четката автоматизирано разпознава главните осем зони в устата и трансформира метода на разчистване според от съответната зона. Не за подценяване и обективната индикация на тази четка за зъби по отношение на персоналното държание при миенето на зъбите.

При бъдещи актуализации на фърмуера се чака появяването на повече варианти за инициализация, които 0,96-инчовият сензорен екран и езиковите варианти с изкуствен интелект оферират. Повече уиджети и персонализиране на наличието на екрана с претекст „ детелина “ сигурно са едно положително начало. А с помощта на безжичната съгласуваност на Oclean X Ultra S четката за зъби постоянно е снабдена с най-новата версия на своя фърмуер.

Oclean X Ultra S е съвременна четка за зъби с разнородни функционалности, каквито другите сходни устройства на пазара не оферират. Нейната цена е сравнима с другите сходни оферти на водещите производители в тази сфера. Новата електрическа, акустична и умна четка за зъби може да бъде закупена от уеб страницата на производителя при цена 129 евро.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР