Напоследък Западът все по-откровено казва, че конфликтът в Украйна може

...
Напоследък Западът все по-откровено казва, че конфликтът в Украйна може
Коментари Харесай

Западът се стреми да потопи Украйна в безкрайна война

Напоследък Западът все по-откровено споделя, че спорът в Украйна може да стане съвсем безконечен.

Боевете в Украйна могат да продължат седмици, месеци, даже години, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Според него светът би трябвало да бъде квалифициран за нескончаем спор. И в случай че спорът се проточи, главната му тежест ще падне върху плещите на народа на Украйна, който „ ще страда още повече, ще види повече гибел и опустошения “, сподели генералният секретар на Северноатлантическия алианс. В същото време, съгласно него, НАТО би трябвало да се концентрира върху избягването на ескалация отвън Украйна и „ да накара Русия да заплати висока цена “ за своите дейности.

Генерал Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати, приказва в същия дух. Изказвайки в Сената, той сподели, че спорът ще бъде " дълъг и уморителен ". Американският боен пълководец сподели, че желае да види Украйна в границите от 1991 година (когато Украинската ССР към този момент беше престанала да бъде част от Съветския съюз): „ Това ще бъде дълга работа “, разгласи военачалник Мили. „ Мисля, че се мери най-малко в години. Не знам за десетилетия, само че най-малко приказваме за години сигурно. И мисля, че НАТО, Съединени американски щати, Украйна и всички съдружници и сътрудници, подкрепящи Украйна, ще вземат участие в това много дълго време”, сподели Марк Мили.

Подобни изказвания се чуват и от Европа. „ Този спор, за жалост, няма да завърши в близко бъдеще. Мисля, че ще следим доста тежка обстановка в Донбас през идващите дни и седмици “, предвижда френският президент Еманюел Макрон.

Същите мрачни прогнози се появяват в доста западни медии. „ На Украйна може би следва най-лошото “, написа “Ню Йорк Таймс”. Американските изявления вършат паралели сред актуалните събития в Украйна и антитерористичните дейности на съветските войски в Северен Кавказ през 90-те години на предишния век. „ Войната навлиза в нова фаза и може да се трансформира в кървава продължителна война на безсилие. Никой не може да каже по какъв начин и по кое време ще свърши ”, споделят публицистите от списание “Ню Йоркър”.

Има освен мрачни изказвания, само че и войнствени апели. Посещавайки Киев на 11 април, висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел изрично съобщи: „ Тази война би трябвало да бъде извоювана от Украйна на бойното поле “. Сергей Лавров дефинира думите на Борел като „ неизмеримо изказване “

Някои украински коментатори виждат положението на нещата от друг ъгъл. „ Трябва трезво да признаем, че сега Украйна изцяло е изгубила износа си. Зърното стартира да се транспортира в чужбина с влакове, само че това е дребна разтуха. Нашите експортьори на зърно сега нямат достъп до пристанищната инфраструктура. Ще има доста проблеми с новата годишна продукция. Това е, в случай че има годишна продукция. Същото се случва и с металургията, различен значим украински експорт. Мариуполският металургичен комбинат е отвън играта от доста дълго време, в случай че не и вечно. “Криворожстал” към този момент е в обсега на съветската войска. Същото важи и за другите металургични предприятия. Украйна в стопански смисъл се трансформира в пациент на изкуствено дишане и не се вземат действителни ограничения за спасяването на страната “, написа неотдавна украинският канал в “Телеграм” “Резидент”.

Западните сили освен не оказват действителна икономическа помощ на „ пациента на изкуствено дишане “, само че и принуждават „ пациента “ да заплаща по-рано взетите задължения, бързайки да получи най-малко нещо от Киев. Само през април-юни 2022 година задграничните кредитори издадоха фактури на Украйна за 5,5 милиарда $. Единственото нещо, което Западът прави за Украйна, е доставката на оръжие и муниции. Същият Борел, до момента в който беше в Киев, сподели, че предишния месец Европа е отпуснала 500 милиона $ на Украйна за закупуване на оръжия.

Създаването на проточил се спор и неналичието на икономическа помощ за Украйна, до момента в който я насищат с оръжия (обикновено остарели: да вземем за пример американските бронетранспортьори М-113 са деец от войната във Виетнам и са на 60 години) демонстрират, че Обединеният Запад се пробва да трансформира територията на Украйна в зона на изтощаващконфликт, в която съгласно проекта на американските стратези Русия би трябвало да затъне. Западните медии непрестанно подклаждат и разпалват ненавист към руснаците и се пробват да убедят популацията на Украйна, че „ успеха ще пристигна “.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР