Напоследък все повече тенисисти критикуват АТР за липсата им на

...
Напоследък все повече тенисисти критикуват АТР за липсата им на
Коментари Харесай

Нови критики към ATP: Директорите забогатяват, а ние печелим жълти стотинки

Напоследък от ден на ден тенисисти подлагат на критика АТР за неналичието им на поддръжка към по-нискоранкираните състезатели и неравномерното систематизиране на наградните фондове в професионалния тенис, което бе и повода за основаването на PTPA от Новак Джокович и Вашек Поспишил. Райли Опелка е един от главните поддръжници на новосъздадената организация, като голям брой пъти се е изказвал срещу АТР, а през днешния ден международният №483 Ноа Рубин също разкритикува съществено управата на Асоциацията на професионалните тенисисти, обвинявайки я в цялостна липса на угриженост и внимание към играчите, които се изявяват на по-ниските равнища.

" АТР неведнъж потвърдиха, че са нужни големи старания, с цел да се случи някаква смяна. Трябва всички тенисисти да се обединим и да подкрепим Джокович и Поспишил, които пазят нашите ползи. Нищо не може да уплаши АТР, те си живеят умерено. Изпълнителните шефове забогатяват, до момента в който състезателите играем за жълти стотинки ", съобщи американецът.

Рубин поддържа изказванието си, давайки за образец Чаланджъра в Оейраш, където взе участие през актуалната седмица, и Чаланджъра в Марбея, в който своето завръщане на корта направиха Доминик Тийм и Стан Вавринка.

" Състезанието в Оейраш е в действителност тежък шампионат, също както конкуренцията в Марбея, където се включиха двама някогашни представители на топ 10. Ние играем за 100-200 евро и АТР не дава безусловно никакви индикации, че в бъдеще това ще се промени, че ще притегли повече внимание към шампионатите от по-ниска категория и да подкрепи играчите ", добави още 483-ият в света.

Източник: Essentially Sports

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР