Напоследък все повече хора споделят истории за това какво е

...
Напоследък все повече хора споделят истории за това какво е
Коментари Харесай

Дъщеря разказа какво е баща ти да работи в спешното по време на коронавирус в София

Напоследък от ден на ден хора споделят истории за това какво е роднините им да са на цялостна линия и да издишат под напора на болните с ковид.

Много лекари и сега се борят с заболяването, други изгубиха борбата.

От няколко дни лекарите в незабавните отделения вършат флашмоб всяка вечер и излизат пред лечебните заведения със запалени фенери на мобилните си телефони.

По този метод те показват поддръжката си към сътрудниците и приканват останалите да съблюдават ограниченията за сигурност - носенето на маски и спазването на отдалеченост.

Това роман от различен ъгъл, щерка на един подобен доктор споделя какво й е на нея в този тежък миг.

Даниела Йорданова моли в действителност всички да осъзнаят, че тази пандемия не е смешка и вирусът действително съществува.

Ето какво написа тя във Facebook:



"Това е БАЩА МИ - доктор в болница от към този момент 30 години, много от които прекарани (и към момента продължава) като част от екипите на Спешно поделение!

Наясно съм, че обществените мрежи и медиите бълват, заливат, преливат... само че тук изричам думите на едно нормално момиче, израснало в 'докторската' среда, щерка, която постоянно прекарва коледи, великдени без него, тъй като в битката за нечие здраве няма празници;

елементарна щерка, чийто татко сега всекидневно контактува с хора, носещи вируса и се пробва да ги избави от него; който приема и десетки младежи за лекуване (въпреки "компетентните " потоци от отзиви и разбори за инфектираните възрастови групи);

който е застанал пред болничното заведение при започване на следващото нощно дежурство, с цел да поддържа сътрудниците си на първа линия и да подаде своя светлинен сигнал с простоват зов - СПАЗВАЙТЕ противоепидемичните ограничения!!! Направете го най-много поради вас самите!!

Уверявам ви - НИЩО няма да ви стане, в случай че сложите маската си в 15-те минути, в които пазарувате!

Защото на мен персонално ми ПИСНА и съм ужасно ядосана от безотговорността, от хилядите теории, философи, познавачи, специалисти, от това, че не стопира плюенето против българските лекари, мрънкането, недоволството, от това, че множеството не се замислят да си показват единствено за миг какво е да се прибере този огромен, мощен мъж у дома след наряди, на които е имал тежки или съдбовни случаи,

и да наподобява най-малкият и смълчан човек на света, и на идващия ден да отиде още веднъж на работа и още веднъж да се впусне в следващата борба, която е и на половина негова лична, и по този начин цялостен един живот, предан на най-хуманната и значима специалност!!!!!

Моля ви да си спестите мненията изпод. Просто спазете предписанията на наредбите за битка с вируса. Помогнете първо сами на себе си, с цел да могат при потребност да ви оказват помощ и медиците!

Лека и сполучлива работа, доктор Димитров! "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР