Напоследък има опасност да попаднем в конституционна инфлация, предупреди служебният

...
Напоследък има опасност да попаднем в конституционна инфлация, предупреди служебният
Коментари Харесай

Има опасност да попаднем в конституционна инфлация

Напоследък има заплаха да попаднем в конституционна инфлация, предизвести служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов. Според него доста безредни хрумвания за промени идват от хора, които не могат да се оправят с настоящото ръководство. А Конституцията се трансформира в универсално пояснение за неудачите, които изпитва обществото.

На конгрес под мотото " 30 години Конституция " Стоилов съобщи, че измененията, касаещи правосъдната власт, са безкраен опит да повтаряме едно и също, което не дава резултат. По тематиката за хазарта например Конституцията не е планувала държавен монопол. Но такива действия породиха, уточни още правосъдният министър.

Според проучване на Българския институт за правни начинания, който е уредник на форума, 70 на 100 от хората считат, че няма потребност от нова конституция. 30 на 100 считат, че има смисъл от привикване на Велико национално събрание и това би трансформирало политическата обстановка. Един от всеки четирима няма мнение по тематиката. Но съвсем всички считат, че тази тематика се употребява за говорене по политически цели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР