Главният прокурор вече се охранява от НСО така, както предвижда

...
Главният прокурор вече се охранява от НСО така, както предвижда
Коментари Харесай

Главният прокурор вече се охранява от НСО

Главният прокурор към този момент се охранява от НСО по този начин, както планува законът. Това съобщи служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов.

Министър Стоилов се срещна на място с работата на Бюрото за отбрана на застрашени лица. 

Правосъдният министър даде брифинг пред медиите откакто инспектира работата на Бюрото за отбрана на застрашени лица. Пред публицисти той съобщи: „ Няма да има проблем със отбраната на очевидците. Предвижда се усъвършенстване на разпоредбите – с по-малко оперативни дейности да се подсигурява сигурността на лицата “.

Стоилов отхвърли да каже какъв брой са охраняваните лица отвън очевидците, само че внесе конкретизиране по отношение на защитата на основния прокурор: „ Главният прокурор към този момент се охранява от НСО, както планува закона “.

На журналистически въпрос по отношение на възможен политически напън върху застрашените лица министърът попита какво разбираме под политически напън. „ Бюрото ще бъде по-самостоятелно в своята активност при новата организация “, уточни той.

Искането за защита на магистратите ще минава през шефа на бюрото, а по-късно стига до министъра.  „ Това не са действия, които могат да се разпореждат на някой от заместниците. Някои действия обаче могат да бъдат оперативно облекчени “, изясни Янаки Стоилов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР