Президентът олицетворява единството на нацията, но трябва да си даваме

...
Президентът олицетворява единството на нацията, но трябва да си даваме
Коментари Харесай

Дилемата е дали досегашният модел ще бъде запазен или премахнат

Президентът въплъщава единството на нацията, само че би трябвало да си даваме сметка, че в последните години българското общество е надълбоко разграничено - има доста хора, които са небогати, ощетени от корупцията и това неравноправие няма по какъв начин да бъде загладено с плакатни апели. Това сподели пред БТВ служебният министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов по мотив апелите за обединяване от страна на подкрепения от  ГЕРБ  претендент за президент проф. Анастас Герджиков. 

" Трябва да формулираме върху каква платформа желаеме да реализираме единение на българските жители ", добави проф. Стоилов.

" Другият кандидатирал се в последните дни кандидат – Лозан Панов, е работил интензивно за правосъдната промяна, само че ние нямаме обособен президент единствено за правосъдната промяна. Един президент би трябвало да работи в по-широк набор ", съобщи правосъдният министър.

Той акцентира, че на тези избори сме сложени пред една съществена алтернатива – дали множеството хора ще предпочетат опазване на досегашния модел или неговото унищожаване. 

Проф. Стоилов уточни, че преди влизането в действие на законовите промени, с които Бюрото за отбрана на очевидци беше върнато към Министерството на правораздаването, основният прокурор е разпоредил имущество на Бюрото да остане в прокуратурата.

Правосъдният министър заяви, че към момента не е получил отчета за активността на профилираното правораздаване, като още веднъж съобщи, че съгласно него профилираните съдилища и прокуратура би трябвало да бъдат закрити.

Янаки Стоилов разяснява и приемането на украинско поданство от посочения за наркобос Евелин Банев - Брендо, който беше освободен от ареста в края на предходната седмица, като допусна, че това е станало посредством предоставяне на рушвет на длъжностно лице. " Нямаме юридически лостове, с цел да повлияем върху това решение. Въпросът към момента е в развиване ", сподели още министърът на правораздаването. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР