Напоследък ежедневието на много хора гравитира вкъщи. Било то заради

...
Напоследък ежедневието на много хора гравитира вкъщи. Било то заради
Коментари Харесай

Да останем във форма у дома - възможно е!

Напоследък всекидневието на доста хора гравитира у дома. Било то поради домашните офиси, или студеното време - през зимата излизаме от къщи по-рядко и нямаме предпочитание за дълги разходки на открито. Как тогава да останем във форма около работата, фамилията и домашните отговорности?

Ето няколко съвета по какъв начин:

Домашните отговорности

Не се ядосвайте какъв брой доста имате за почистване през уикенда. Домашната работа е нещо като дребен домакински фитнес изпълнен с клякания (за да почистите под мивката, или малките врати на шкафа в банята), подскоци (да стигнете праха на горните рафтове) и кардио с метлата по подовете.

Почистването на дома може да ви коства 200-300 калории и едно по-чисто и ярко пространство у дома – печелите във всяка обстановка.  

Клякания
Защо ТОВА е най-подходящото време за ТРЕНИРОВКИ
За да сме в положително здраве и да поддържаме форма, не трябва да заобикаляме физическата интензивност. Тя също играе голямо въздействие върху нашето...
Прочети повече
Клякайте до момента в който гледате кино лентата или чакате фурната. Това е едно положително разпъване за вашия глутеус и в случай че го превърнете в табиет може да оформите едно по-стегнато дупе.

Ходене

Не взимайте колата или колелото си на всички места. Изградете си навика да ходите към 10 000 крачки всеки ден и ще забележите забележими резултати във външния си тип. Японски доктор поучава всички да вършат към 12 000 крачки денем, с цел да поддържат тялото и сърцето си във форма. Покрай Средиземноморието хората се разсънват с изгрева и практикуват бързо вървене по крайбрежието заран. Това ви набира 5000 крачки за старт на деня, йодни изпарения от водата и ви зарежда със слънце и витамин Д за целия ден.

Разтягания

Ако работата ви е на бюро и изисква от вас да стоите седнали през по-голямата част на деня, то разтягането е екзистенциално за мускулите и сухожилията ви. На всеки час ставайте и се разхождайте, разтягайте кръста, гърба и врата си, протягайте се и не забравяйте да пиете вода.
Упражнението планк развива ужасно цялото тяло!
Планк, или известно още като " дъска ", това е едно от най-пълноценните извършения за тонизиране и стягане на коремната област, талията и...
Прочети повече
Седналото състояние е най-вредно за човешкото тяло, тъй като не е естествено. Еволюционно хората са ходили или лежали, за това в този момент седенето развива разширени вени, болки в кръста и гърба и съществени схващания. 

Изградете си рутина през уикендите да сте по-активни. Добра концепция са планинските разходки, разходките в парка, записването на спорт или на йога – цялостното придвижване. Тялото ви ще е признателно и ще заспивате по-лесно.

Както споделят за дребните деца – би трябвало да ги изморите, с цел да заспят – същото важи и за възрастните. Физическото натоварване в умерени граници държи съзнанието свежо, само че оказва помощ на тялото да се тонизира и да изпадне в бездънен сън през нощта.  

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР