Напорист човек с цветущ език, енергия и емоция. Такова описание

...
Напорист човек с цветущ език, енергия и емоция. Такова описание
Коментари Харесай

Цвета Караянчева - емоционалният човек от народа

Напорист човек с благополучен език, сила и страст. Такова изложение даде на новия ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева заместник-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Жельо Бойчев.

С това определение сигурно ще се съгласят и от ГЕРБ, които предложиха досегашния заместник-председател на Народното събрание за мястото на напусналия след демонстрации от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи Димитър Главчев. Караянчева е посочена за един от най-близките хора на партийния строител на ГЕРБ Цветан Цветанов и има за какво. След запознанството си с Цветанов Караянчева построява структурата на ГЕРБ в Кърджали, където преди 2009 година, два мандата нямаше определен народен представител от друга партия с изключение на от Движение за права и свободи.

 ГЕРБ показва лидерът за листата в Кърджали - Цвета Караянчева
© Юлия Лазарова

ГЕРБ показва лидерът за листата в Кърджали - Цвета Караянчева

Караянчева е народен представител в 41-вото, 42-ото, 43-ото Народно заседание, а в 44-ия парламент е зам.-председател. В предходните тя беше един от малцината депутати от ГЕРБ, оторизирани да разясняват тематиките и драмите на деня от името на партията на Бойко Борисов.

" Смятаме, че това е една почтена кандидатура и през всичките години като депутат е давала положителни законодателни хрумвания ", разгласи шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов при номинацията на Караянчева.

Кратка биография

Цвета Караянчева е родена на 25 февруари 1968 година в град Болярово. От 1972 година живее в Кърджали, където е приключила механотехникум, а по-късно взима тапия за машинен инженер. Започва работа като архитект във " Формопласт-Кърджали ", където се издига до шеф и пълномощник. С мъжа си има брак от 29 години и омъжена щерка на 28. Родът на Караянчева са преселници от Беломорска Тракия.

В едно от дребните си всемирски изявленията Караянчева споделя пред " Пик " и " Ретро ", че доста обича хардрок и е била побойничка като дребна. Любими групи са и " Айрън Мейдън ", " Ей Си/Ди Си ", " Дийп Пърпъл ", " Джудас Прийст ".

Разказва, че защото татко и е бил багерист, а майка й - продавачка, е чувствала " рафинирана дискриминация " в учебно заведение от учителите, които стартирали децата на лекари, партийни фрагменти и висшисти.

В същото изявление Караянчева преценя, че страстта доста й оказва помощ, тъй като по метода, по който приказва, влага цялата си душа. " И тя демонстрира, че не се преструвам, не се преработвам, не съм в роля. Аз съм такава. И хората ме знаят. Ако имам нещо да кажа, ще го кажа. Защото не мога да го укривам в себе си. А пък и не е редно, тъй като другото е лицемерие. И доста пъти, даже когато излизам да приказвам от трибуната, се оправям доста добре, когато приказвам прочувствено, дори без да съм се подготвила. Така че мисля, че повече ми оказва помощ. Но в този момент, в новата ми роля, страстта е на назад във времето ", споделя Караянчева през юни, когато към този момент е заместник-председател на Народното събрание.

Острият език е евентуална уязвимост

Силната емоционалност на Караянчева може да й носи дивиденти в ежедневните конфликти с политическите съперници, само че в случай че не бъде канализирана ще й донесе проблеми в новото амплоа на ръководител на Народното събрание, пост по конституция и протокол, по-висок от президента и от премиера,

Караянчева може да се впуска в персонални обиди, нападки, да покачва тона до вик, жестоко да прекъсва, както сподели в предизборния спор за Кърджали при започване на година. " Вие сте неповторим измамник, червен жълтопаважник ", квалифицира тя съперника си Александър Симов по Би Ти Ви.

Коалиционният сътрудник е удовлетворен

" Ще се оправи ослепително ", предвижда пред " Дневник " депутатът от " Обединени патриоти " Емил Димитров. " Откакто стана зам.-председател виждате, че е умерена. Нормална е, добре води. Това е доста мъчно от време на време ", сподели още Димитров. " Още ония ден съм й споделил да се готви да става ръководител на Народното събрание, макар че не смятах, че ще стане по този метод. Винаги съм я виждал, като вероятен ръководител на Народното събрание, при някакво развиване. Още съм под страстта на дадената оставка, тъй като аз съм давал оставка – доста е мъчно, преживяваш го с години. Все още ми жалост за Главчев ", добави Димитров.

Опозицията чака да си сдържа страстите

" Всички би трябвало да си извлечем поучения от тази обстановка и да отговорим на упованията, които имат българите към Народното събрание, да възстановим духа и традициите в актуалния български парламентаризъм, които дават опция свободно да бъдат изразявани мненията, да се регистрират и да бъдат уважавани разликите. Впечатленията ми от Цвета Караянчева са, че е напорист, борбен човек с благополучен език, с сила и страст. Надявам се да сдържа страстите и да не не помни за момент, че ръководителят на българския парламент е пръв измежду равни. Да не не помни, че нейните дейности и държание се отразяват върху престижа на институцията ", разяснява зам.-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Жельо Бойчев.

В декларация от името на парламентарната група ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ изиска идващият ръководител на Народното събрание да бъде на съответното равнище, като пази репутацията на институцията и не позволява ксенофобия в пленарна зала.

 Димитър Главчев откакто подаде оставката си.
© Юлия Лазарова

Димитър Главчев откакто подаде оставката си.

Караянчева се зарече да сплотява

Ще работя по този начин, че всички да се усещаме равни, сподели след избирането си Караянчева. " Тук е залата в която би трябвало да се чуват всички отзиви, учредени на политики, а не на личностни нападки ", сподели още тя. Караянчева се зарече да потушава страстите в залата, " когато прехвърчат личностни искри и тонът излиза от рамки ". " Нека да бъдем мъдри, смирени, да споделяме своето мнение, само че да мислим за България ", прикани още новият ръководител на Народното събрание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР