Наполи се наложи над Емполи с 2:0 като гост на

...
Наполи се наложи над Емполи с 2:0 като гост на
Коментари Харесай

Наполи няма спирка - премина и през Емполи

Наполи се наложи над Емполи с 2:0 като посетител на „ Стадио Карло Кастелани “ в мач от 24-ия кръг на италианската Серия А. „ Партенопеите “ поведоха в 17-ата минута след автогол на Адриан Исмайли, а 11 минути Виктор Осимен удвои задатъка за гостите. Марио Руй пък остави неаполитанци с човек по-малко на терена, откакто си изкара пряк червен картон в 67-ата минута.

След този триумф Наполи събра 65 точки и към този момент е на 18 точки от втория във краткотрайното класиране – Интер. Емполи пък е на 12-о място с 28 точки в актива си.
 
Двубоят стартира с напън от страна на водача в класирането в Италия. В 17-ата минута Хвица Кварацхелия центрира за Джовани Ди Лоренцо, който подаде паралелно на голлинията. Адриан Исмайли обаче засече в личната си врата, а Наполи излезе напред в резултата.

Кварацхелия бе открит от собствен съотборник на границата на наказателното поле на Емполи в 28-ата минута. Грузинецът шутира в долния десен ъгъл, само че ударът му бе отразен от Гулиелмо Викарио.

След рикошет Виктор Осимен се оказа на вярното място в верния миг, с цел да чукне топката във вратата на Емполи в 28-ата минута, с което да удвои преднината на Наполи.

След центриране от корнер в 35-ата минута Мин-Джае Ким се извиси над всички и насочи изстрел с глава, с който преодоля Викарио, само че топката рикошира в напречната греда.

Второто полувреме още веднъж стартира с напън от страна на Наполи. В 53-ата минута Ървинг Лосано шутира от границата на наказателното поле след рикошет, само че топката мина около левия непряк дирек на вратата, защитавана от Викарио.

Виктор Осимен прати топката за трети път във вратата на Емполи в 61-ата минута, само че голът не бе зачетен поради засада на голмайстора на Наполи.

След като бе паднал на земята Марио Руй си протегна крайници, удряйки съперников състезател в слабините, поради което си деяние бе изпъден в 67-ата минута на дуела.

Осимен бе открит на чиста позиция в наказателното поле на Емполи в 82-ата минута. Нападателят засече с едно допиране, само че ударът му бе пласиран право в тялото на Викарио.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР