Наполи продължава похода си на върха в Серия А, след

...
Наполи продължава похода си на върха в Серия А, след
Коментари Харесай

Наполи продължава смелия си поход към титлата

Наполи продължава похода си на върха в Серия А, откакто победи Салернитана с 2:0 като посетител в дуел от 19-ия кръг на италианския шампионат. По този метод „ партенопеите “ събраха 50 точки на първата позиция във краткотрайното класиране и се намират на 12 от втория Милан. Салерно пък остава с 18 точки на 16-ата позиция. Двата гола бяха дело на Джовани Ди Лоренцо и Виктор Осимен, за който това е попадение № 13 в шампионата от началото на сезона.

Срещата стартира по-добре за Салернитана, като домакините изпробваха рефлексите на Алекс Мерет в 22-ата минута с удар на Кшищоф Пьонтек.  

Точно след приключването на половин час игра Салерно още веднъж имаше късмет за тол, само че удар на Матео Ловато мина на сантиметри от десния непряк дирек.

Три минути по-късно гол на Виктор Осимен не бе приет поради засада.

В третата минута на добавеното време на първата част хората на Лучано Спалети съумяха да пробият защитата на опашкаря. Андре-Франк Замбо Ангиса подаде топката в наказателното поле към Джовани Ди Лоренцо, който стреля без да се замисли и матира Гийермо Очоа.

Три минути след началото на втората част Наполи удвои. Топката стигна до Елиф Елмас, който стреля мощно с левия краг от границата на наказателното поле. Топката рикошира от левия непряк дирек на Очоа и се върна към Виктор Осимен, за който остана най-лесното – да прати топката в опразнената врата.

В 57-ата минута Лоренцо Пирола засече центриране в наказателното поле, само че ударът му с глава улучи гредата.

Наполи отговори с удар отдалеко на Марио Руи, само че топката мина на сантиметри от десния непряк дирек.

Шест минути преди края на постоянното време Пьонтек опита да изненада Мерет с удар от границата на наказателното поле, само че без триумф и по този начин успеха отиде в ръцете на Наполи.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР