Напливът на българи към Гърция все още е засилен, като

...
Напливът на българи към Гърция все още е засилен, като
Коментари Харесай

МВР: Обработваме колите за 30 секунди, но въпреки това колоните за Гърция са километрични

Напливът на българи към Гърция към момента е засилен, като опашката от коли, чакащи да минат Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " е към 2-3 километра, предава БНР.

Пътуващите за Гърция да минават през останалите гранични пунктове - Илинден, Златоград, Ивайловград, Капитан Петко Войвода “, предлагат от Министерство на вътрешните работи.

Оттам показват, че чиновниците на граничните пунктове си правят работата съзнателно:

„ Обработката на един автомобил лишава не повече от 30 секунди. Бави това, че не постоянно хората са си приготвили на едно място нужните документи за прекосяването през граничния пункт. Апелирам към тези, които пътуват с децата си, единствено единият родител, да си носят копие на въпросните заявления, тъй като единствено за изтеклото денонощие 436 лица, пътуващи със своите деца не са носили такова копие и се е налагало ние да вършим копия “, разяснява основен комисар Светлан Кичиков.

„ Една румънска кола се обработва за не повече от 20-25 секунди. Говорим там, където няма деца, в случай че има деца отива до 40 секунди, 50 секунди най-много “, добавя той, представен от БНР.

Само в петък са минали 6500 автомобила и са направени копия на 500 заявления за деца. От Министерство на вътрешните работи прецизират, че това забавя процеса и е хубаво с изключение на оригинал пътуващите да носят и копие, с цел да не се постанова служителите на реда да губят време в копирането.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР