Напитка, която изгаря стотици калории, докато си седите и четете

...
Напитка, която изгаря стотици калории, докато си седите и четете
Коментари Харесай

Вълшебна напитка, която топи килограмите и е много здравословна

Напитка, която изгаря стотици калории, до момента в който си седите и четете книга? Да, има такава! Възползвайте се от лечебните свойства на канелата и меда от глухарчета.

Всеки е осведомен с лечебните свойства на тези артикули, само че малко на брой знаят, че в композиция те форсират метаболизма и оказват помощ за унищожаване на непотребните килограми.

Необходими съставки:
2 супени лъжици мед от глухарчета
1 супена лъжица канела
250 мл. вода

Приготвяне:
Сложете водата на котлона да кипне и прибавете канелата. Когато напитката се охлади, прибавете меда (ако нямате мед от глухарчета, използвайте елементарен мед).

Половината от напитката се пие преди лягане, а другата половина заран преди закуска. Пийте напитката топла на празен корем.

Други свойства на канелата:
В композиция с мед укрепва имунитета. Канелата с мед е освен вкусна, само че и мощна композиция, която се употребява като естествен лек. През студените дни консумирайте по една чаена лъжичка мед и една четвърт чаена лъжичка канела, разтворени в чаша хладка вода, с цел да подобрите отбраната на тялото от вируси и бактерии.

Тя подтиква работата на мозъка. Проучванията демонстрират, че миризмата на канела може да усъвършенства когнитивните качества, паметта, осъществяването на избрани задания и да увеличи бдителността и концентрацията. В опитите се употребява дъвка с усет на канела или ароматни свещи.

Тя оказва помощ при диабет вид 2. Проучване, извършено през 2003 година, включващо хора с диабет вид 2, демонстрира, че постоянната приложимост на канела може да понижи кръвната захар и неприятния (LDL) холестерол. Доброволците в изследването употребяват 1 до 6 грама канела дневно, като холестеролът им се намалил с 18% и кръвната захар с 24%. Лекарите не предлагат да се употребява канела в такива огромни лечебни дози, изключително от хора, приемащи медикаменти, само че в дребни дози не се смята за нездравословна.

Помага против сухота в гърлото и суха кашлица. Накиснете две пръчки канела в чаша студена вода и ги оставете да престоят няколко часа. Тази напитка съдържа водоразтворими диетични фибри, които омекотяват драскането, породено от сухотата в гърлото и по този метод понижават сухата кашлица.

Контролира гладът. Канелата контролира кръвната захар и по този метод понижава възприятието на апетит. Диетолозите предлагат за закуска части печени ябълки, овкусени с канела, тъй като, с изключение на канелата и ябълката има доста изгоди. Доказано е, че хората, които постоянно употребяват ябълки, употребяват по-малко калории и имат по-малко мастни натрупвания в стомаха.

Помага за понижаване на менструалните болки. Жените, които страдат от менструални болки всеки месец, могат да ги облекчат с постоянна консумация на канела.

Канелата е отличен източник на диетични фибри, които оказват помощ при запек, само че също по този начин и при синдром на раздразнените вътрешности. Смята се, че постоянният банкет на дребни количества канела има позитивен резултат и при газове в червата.

Увеличава енергийните равнища. Чувствате ли се изтощени и без сила? Пийте плодов чай с една четвърт чаена лъжичка канела. Това ще усили вашата жизнеспособност и може да усъвършенства кръвообращението ви. Това е изключително потребно за хора, които непрекъснато се оплакват, че имат студени крайници.

Бори се с неприятния мирис. Проучванията демонстрират, че дъвката с канела е ефикасна против неприятния мирис. Канелата в композиция с мед и хладка вода може да се употребява заран като вода за уста. Такава примес поддържа дъха пресен през целия ден. Мнозина настояват, че канелата е сполучлив лек и против зъбобол.

Омекотява грубата кожа на краката. Смесете сока от 5 лимона, 1 чаена лъжичка зехтин, половин чаша мляко, половин чаша вода и 2 чаени лъжички канела и потопете краката си в течността за 15 минути.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР