Написах, че българите не са беден народ, а са лъган

...
Написах, че българите не са беден народ, а са лъган
Коментари Харесай

Българите явно не обичат добри новини, оптимизъм и логика

Написах, че българите не са безпаричен народ, а са лъган народ и България не е бедна страна, а е крадена страна и, несъмнено, незабавно ме подсетиха, че съм заплатен соросоид, който мъти мозъка на нашенеца и го кара да се усеща оптимист, когато националната теория е черногледството. 

Соросоид, доста ясно, че кой различен би си разрешил да споделя положителни неща за България? Сега „ патриотично “ е да рисуваш всичко с черни краски и да плашиш  българите, че ще умрат от апетит и мраз, до момента в който им обясняваш, че „ е, нема подобен народ! “, „ тука е по този начин! “, „ съсипàха я тая страна! “, „ ей, за нищо не ставаме, но да пристигна некой да ни оправи! “ 

Това нормално се употребява от претендентите да бъдат „ някой, дето ще оправя “. Колкото по-беден се усеща народът, толкоз по-склонен е да гласоподава и поддържа тъпанари, които го лъжат, че ще го „ оправят “ и се пробват да минат за патриоти…

Гледам в този момент по какъв начин се реагира на новината, че „ Общият експорт на България пораства с 41 на 100 през януари-юни, а вносът - с 45,2 на 100 “.

Е, не може да е правилно! Лъжи и измами! Ама било идвало от националната статистика…? Няма значение – и тия са като ония – маскари и лъжат. Тия от статистиката са подвластни от властта и лъжат, и мажат. А за какво в този момент ще вършат реклама на предходните? Няма значение, пропагандата не се базира на логичност, а на страсти. 

Питат се невярващите: „ какво произвеждаме, че да изнасяме? “ Ами доста неща произвеждаме и изнасяме, от селскостопанска продукция, през химическа индустрия, хранителни артикули, вино, облекла и обувки, безалкохолни питиета, тютюн, машинно съоръжение и още доста. 

Въпросът „ какво произвеждаме, че да изнасяме? “ е резултат от промиването на мозъка, че сме дребни, небогати и нещастни и за нищо не ставаме, би трябвало „ някой “ да пристигна да ни оправи, другояче сме никои. И като цяло „ няма смисъл “ – да се опитваш да постигнеш нещо, да гласуваш… няма смисъл. 

На това се дължи и рефлексът да не имат вяра на положителни вести.

Българите обичат да имат вяра, че са обречени да са небогати. Когато нефелните политици, нищоправещите лапачи ги убеждават, че предходните са ги крали, българите имат вяра и се чудят в този момент за кой нов избавител да гласоподават. 

Идеята на външните сили, които забиват чеп в държавността ни, е да разбият парламентаризма и да насадят съмнение в политическата класа и система. Факт е, че множеството партии им спомагат с държанието си. Но е реалност, че това не важи за всички партии. 

Малко сериозно мислене и схващане ще са от изгода, с цел да се отсеят вредителите. 

Нека да забележим един дребен лист на нелепостите, на които избират да имат вяра, до момента в който считат, че позитивната вест за увеличените експорт и импорт са неистина:

- Орбан е пич и единствен мощен политик в Европа. 

Истината е, че Орбан е расист, нагаждач и слаб политик. Въпреки всичките наколенки пред Путин, отново му стопираха петрола. Всичките виртуални (дано да са били единствено виртуални) целувки и лазене не дадоха никакъв резултат. 

Мислеше си, че без достолепие може, само че без гориво – не. Сега остана и без двете. 

Русия по този начин работи, подобен сътрудник е. Днеска има, на следващия ден – не. Ама били сте „ другари “. Може, само че гориво няма! 

Ето с какви сътрудници се пробват да ни сближат още веднъж нефелните политици и алените тиквени фенери. 



- Протестите против кабинета „ Петков “ не са платени! Хората са недоволни!

Мхм… и по тази причина, тъй като не бяха платени, сега, в който стана ясно, че държавното управление няма да го бъде, митингите стопираха. Веднага. Никой не видя нищо съмнително в последователността на събитията. 

Нефелните и алените тиквени фенери се пробваха да обяснят, че предното държавно управление желало да заплати единствено на свои компании. Истината беше, че щяха да платят единствено на избрани компании, да.

Нефелните го извъртяха, че в случай че заплащат на едни, а на други – не, то това е спекулация. 

Нищо сходно. Плащанията щяха да са за правилните компании, които са изпълнили за каквото им се заплаща, тези, които си строиха вили и къщи с парите за лотовете и ги проверяват за отклонение на средства, нямаше да поучат пари. 

Както би трябвало и да бъде. Къде е казусът да не плащаш да измамници?

Проблемът е ниското равнище на информираност, което идва от неналичието на заинтригуваност. Демек: на Иван, Драган и Петкан не им пука задоволително, че да прочетат от източника защо става дума, най-вече да хвърлят едно око на уеб страниците за грандиозни жълтини. Но това не ги стопира да имат мнение. А уеб страниците за неистини и нефелните тикви им пробутват, че да не се заплаща на измамниците е неприятно и че се прави за да се заплаща на „ наши компании “. Лошото е, че схемата сработва. Хората имат вяра. Защото е неприятна вест. Свикнали са да имат вяра на неприятното, без да мислят за детайлностите. 

Защо никой не стачкува пред офисите на компаниите, които са отклонявали средства, а в този момент не заплащат на служащите си? Също малко на брой се интересуват от тази детайлност. 



- Оказа се, че Балкански поток (демек путински поток) е строен небрежно и с голям брой нарушавания, които излязоха едвам в този момент – в последните дни на предходния кабинет. Без процедура за преценка за нуждата от Оценка за влияние върху околната среда (ОВОС). Нарушения по НАТУРА 2000. Компресорната станция „ Нова Провадия “ е строена преди да бъде издадена Оценка на въздействието върху околната среда.

„ Булгартрансгаз “ е взел заем за строителството на Балкански поток без да изиска позволение от КЕВР, което е наложително по закон. Работни групи откриха редица нарушавания по осъществяването на публичните поръчки. При избора на реализатор е позволена намесата на министъра на енергетиката – тогава Теменужка Петкова, която е дала писмени инструкции за провеждането на процедурата. Министърът на енергетиката не е едноличен притежател на капитала на сдружението и това е нарушаване на разпоредбите.

Има открити и нарушавания на трудовото законодателство – в подписаните трудови контракти за построяването на газопровода липсват мястото на работата и други атрибути, а за някои длъжности няма контрактувано използването на спомагателен заплатен годишен отпуск.

Но…

… в този момент стопират газовата връзка, която може да ни достави на ниска цена азерски газ с обяснението, че имало правописна неточност в името на един от надзорния съвет на плановата компания. 

????

Нищо от това не наподобява да тревожи българския народ, по този начин привикнал да го заливат с неприятни вести и който има вяра, че го лъжат, когато му кажат, че има нарастване във вноса и износа. 



- Говори се за връщане на съветските шпиони у нас в миг, в който е взривен още един склад на Гебрев, има напрежение в Косово и всички са чували публичната загадка, че България е шпионски хъб за съветската активност в района. 

Ни-що… никаква реакция. Тишина. Заети са да се възмущават от кой с кого се е държал за ръце. А след това и да плачат, че ще умрат от апетит, до момента в който си споделят фотосите от Гърция. 

Ако им кажеш, умерено, газ има, се почва с недоверието, но на каква цена, но тия лъжат, не е правилно и не знам още какво. Ако им кажеш обаче, че през 2022 година хора, поданици на най-богатия съюз в света – Европейски Съюз, би трябвало да се опасяват от зимата, глада и студа… да, имат вяра. 
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР