Напълно в своя стил Лудогорец постигна плана минимум за сезона,

...
Напълно в своя стил Лудогорец постигна плана минимум за сезона,
Коментари Харесай

Какво носи на "Лудогорец" класирането за групите на Лига Европа

Напълно в своя жанр " Лудогорец " реализира проекта най-малко за сезона, към който се стремеше, и влезе в групите на Лига Европа.

Българският първенец игра добре, само че по-късно си обезпечи вълнуващи, даже трагични мигове, с цел да подпечата присъединяване си в същинската фаза на шампионата при 2:2 с " Марибор ". Сега ситуацията в Разград може да се успокои и клубът да потърси решение на значимите въпроси, стоящи на дневен ред.

На първо място е ревизиране на тактиката по какъв начин тимът да продължи рестарта си и връщането към моментите на първокласен футбол и красива игра. Част от този ребус е избирането на подобаващия треньор, който да управлява процеса.

Днес в 14.00 часа тимът ще научи противниците си за груповата фаза.

Пари, авторитет и още нещо

След уволнението на треньора Стойчо Стоев в неделя изпълнителният шеф на " Лудогорец " Ангел Петричев сподели, че класирането за групите е от голямо значение. С постигането на задачата клубът към този момент си заслужи 3.74 млн. евро от наградния фонд.

Всяка победа в групите ще носи в допълнение по 570 хиляди евро, а равенствата - по 190 хиляди евро.

 Какво носи на
© LAP.bg

" Участието ни в Европа не е единствено въпрос на пари, а и на авторитет. Въпрос е на прецизен миг да обиграваме този нов тим, който се опитваме да градим, тъй като той има доста огромен капацитет и вие след време ще го видите, помнете ми думите ", сподели Петричев.

По думите му качествените футболисти на " Лудогорец " имат потребност да играят огромни мачове в Европа. " Те няма по какъв начин да се задоволяват единствено в българското състезание. Просто би трябвало да се създадат нужните фини настройки, с цел да може " Лудогорец " да бъде тимът, който продължава да носи популярност на България в европейските шампионати ", добави той.

Влизането в групите носи със себе си утешение - както от финансова позиция поради високия стандарт, натрапен в клуба, по този начин и поради напрежението от лятото. Отборът отпадна от Шампионската лига още на старта на предварителните кръгове, по-късно пристигнаха неуверени игри и резултати и кулминационната точка беше уволнението на Стоев.

В момента отпред на тима е Станислав Генчев, а Петричев загатна, че ще се реши дали той да не остане и за непрекъснато.

Четвъртото влизане на " Лудогорец " в групите на Лига Европа сигурно ще има отражение и в шампионата. Съперниците на първенците ще се надяват тимът от Разград да е разконцентриран в Първа лига, с цел да могат те да продължат дългогодишните си опити да го смъкват от върха.

Кой е на пътя

За жребия " Лудогорец " е във втора урна.

The Europa League group pots are now set.

Celtic/Rangers fans - who do you want?

(via @JeroenElshoff) pic.twitter.com/GBN80OLnHA
— talkingbaws.com (@talkingbawscom) August 29, 2019
Сред вероятните противници в първа урна са британските " Манчестър юнайтед " и " Арсенал ", а също " Севиля " и " Порто ".

Разнообразите измежду 48-те тима дава опция на " Лудогорец " да се надява на лек чоп. Не такова е мнението на всички.

" Лично аз избирам по-тежки противници, с цел да играем на по-велики игрища, Какъвто и да е жребият, ние ще играем още шест мача в Европа ", сподели капитанът Светослав Дяков.

Вратарят Пламен Илиев съобщи: " Мисля, че имаме сили за положително показване в груповата фаза. Нямам желания за противник. Имаме опция да се покажем. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР