Напълно единодушно депутатите задвижиха дигитализацията на Имотния регистър. На днешното

...
Напълно единодушно депутатите задвижиха дигитализацията на Имотния регистър. На днешното
Коментари Харесай

Депутатите казаха „да“ на дигитализацията на имотния регистър

Напълно единомислещо депутатите задвижиха дигитализацията на Имотния указател. На днешното си съвещание те одобриха изцяло единомислещо и без никакви разисквания промени в Закона за кадастъра и имотния указател, импортирани от Министерския съвет.

Законопроектът бе гласуван на първо четене със 153 гласа „ за “, като срещу и въздържали се нямаше.



В базата данни на имотния указател ще влязат специфични електронни партиди на недвижимите парцели и електронни партидни каузи с вписаните актове и всички приложения към тях. Така всичко, което досега се е водило на хартия, ще се води и в електронен формат.

Дигитализацията на хартиения списък би трябвало да завърши до юни 2026 година, като до тази дата ще бъдат сканирани над 40 млн. страници. Общините също ще би трябвало да цифровизират масивите си. Така ще се улесни взаимното свързване на бази данни и регистри.

Финансовите средства за осъществяване на дигитализацията ще дойдат по линията на ПВУ.

Припомняме, че преди днешното гласоподаване Регионална и Правна комисии също споделиха „ да “ на законопроекта.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинимотен указател цифровизация Агенция по вписаванията партиди ПоследниНай-четениПолитика 204 Депутатите споделиха „ да “ на дигитализацията на имотния указател Компании 264 Exxon и Chevron възнамеряват десетки милиарди вложения в енергийни планове Компании 5046 Гугъл слива екипите на Maps и Waze Накратко 1228 Вечерни вести: България отвън Шенген; Цигарите нарастват Крипто 13301 Забравете за криптозимата, идва „ кървава баня “ за биткойн Бюджет и финанси 7200 Българска социалистическа партия желае внезапно повдигане на оптималния застрахователен приход Компании 6970 Nexo напуща Съединените щати Политика 5624 Съветът на Европейски Съюз остави България и Румъния отвън Шенген Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР