Нападението на руския президент Владимир Путин срещу Украйна е първата

...
Нападението на руския президент Владимир Путин срещу Украйна е първата
Коментари Харесай

Политико: Геноцидът на Путин в Украйна

Нападението на съветския президент Владимир Путин против Украйна е първата междудържавна война в съвременността, в която залогът е оцеляването на една страна и на цяла нация. През ХХ и ХХI век огромните войни и спорове постоянно са застрашавали суверенитета на страните или оцеляването на народите без страна и националните малцинства. Но тази война е невиждана, защото излага и двете на риск, разяснява " Политико ".

Тази двойна екзистенциална опасност изяснява яростта на украинската опозиция и е съществена причина за всеобщия изблик на национална взаимност, която сплоти благоденстващи и небогати, експерти и служащи, гражданско общество и олигарси, православни християни, католици, евангелисти, евреи и мюсюлмани - и способства за изненадващите триумфи на Украйна на бойното поле.
 Путин награди Рамзан Кадиров с ордена
Путин награди Рамзан Кадиров с ордена " Александър Невски "

Той даде обещание да служи своята " Велика татковина - Русия "

Геноцидът не се лимитира единствено до изтребването на цяла или част от етническа група. В този случай това е опитът на Русия да унищожи един народ, единен от еднаквост, вкоренена в относително нова гражданска структура - мултиетническата и многоезична украинска страна. И действителността на този зараждащ се геноцид е още по-голямо съображение Западът да направи нужното, с цел да предотврати успеха на Путин. Ако му бъде разрешено да изтрие Украйна от картата, това ще бъде освен морална катастрофа; то ще подхрани филантропична злополука, която ще продължи да кърви в Европа и единствено ще окуражи най-агресивните инстинкти на Путин към другите съседи на Русия.

През 30-те години от съществуването на модерна Украйна етническите украинци и националните малцинства последователно преодоляха езиковите и културните разлики (процес, частично подтикван от анексирането на Крим от Москва през 2014 година и фактическото завладяване на части от Донбас от Русия) и образуваха мощен цивилен национализъм , който сплотява тези, които се разпознават като етнически украинци, с тези, които се разпознават като украинци, посредством гражданска горделивост от тяхната несъвършена, само че демократична, свободна и толерантна страна.
 Путин и Ердоган се срещат отново на 5 август
Путин и Ердоган се срещат отново на 5 август

Темите на диалога не са оповестени

Проучване, извършено от уважавана украинска социологическа група през март 2017 година, откри, че към 92% от жителите на Украйна се дефинират като етнически украинци, в съпоставяне със 79% през 2001 година Само 6 % от украинците се дефинират като руснаци.

Това разнообразно и всеобхватно чувство за украинска еднаквост се въплъщава от президента Володимир Зеленски - евреин, израснал в рускоезична общественост, само че чието могъщо управление по време на войната се основава на невероятното му схващане по какъв начин да сплоти многочислените течения, които съставляват актуалната украинска нация.

Руското държание по време на войната и окупацията ясно демонстрира, че Кремъл схваща тази политическа и културна динамичност и нейната дарба да задушава съветските цели.

Победата на Путин би означавала подсилване на един жесток режим, който се стреми да унищожи културата и гражданското общество в Украйна. В една следена от Русия Украйна милиони хора ще би трябвало да загърбят етнолингвистичната си еднаквост, която се е зародила през 30-те години, откогато Украйна извоюва независимостта си от Съветския съюз.
 Зеленски пред WSJ съпостави Путин с питон и кашалот
Зеленски пред WSJ съпостави Путин с питон и кашалот

Путин мощно е подценил Украйна

Следователно за милиони украинци съветското ръководство би основало суровия избор да се очистят от етническата си принадлежност или да бъдат етнически прочистени . Една съветска победа би означавала още, че първичното изселване на шест милиона украинци ще бъде последвано от бягството на още доста милиони, за които животът е нетърпим, към Европа и други страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР