Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема реши да промени начина,

...
Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема реши да промени начина,
Коментари Харесай

Карим Бензема обясни защо е избрал Паненка при дузпата с Манчестър Сити

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема реши да промени метода, по който извършва наказателни удари против Манчестър Сити. „ Белият балет “ загуби с 3:4 на „ Етихад “ в първия полуфинален мач от Шампионската лига.

Запитан за какво е избрал да опитва „ Паненка “ (специфично осъществяване, носещо името на Антонин Паненка) против „ жителите “, 34-годишният футболист показа пред кореспонденти след мача: „ Винаги имам мислено в главата, че в случай че не изпълниш дузпа, в никакъв случай няма да пропуснеш дузпа. “

„ Става дума за психическа убеденост. Това е всичко. Имам огромна убеденост в личните си умения, тъй че го върша и се получава добре “, сподели още Карим Бензема.

От своя страна Карло Анчелоти засипа с похвали нападателя след последното му показване и разкри, че французинът е практикувал новата техника за осъществяване на дузпи преди пътуването до Манчестър.

Benzema`s panenka from the stands.

Ice in his veins.

[ IG: farrisanubis]
|
— 101 Great Goals (@101greatgoals)

„ Мисля, че промени осъществяването, тъй като последните две дузпи не бяха положителни “, сподели италианският стратег.

„ Той я опита на подготовка, не знаех по какъв начин ще стреля довечера. Той избра „ Паненка “ и се оправи доста добре, показвайки мощния си темперамент. Не е елементарно на полуфинал в Шампионската лига да изпълниш дузпа като тази “, приключи Карло Анчелоти.

Карим Бензема най-вероятно още веднъж ще води офанзивата на Реал Мадрид в реванша против Манчестър Сити на „ Сантяго Бернабеу “ на 4 май.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР