Нападателят на Реал (Мадрид) Карим Бензема е постигнал споразумение за

...
Нападателят на Реал (Мадрид) Карим Бензема е постигнал споразумение за
Коментари Харесай

"Реал" постави 1 млрд. евро откупна цена на Бензема

Нападателят на " Реал " (Мадрид) Карим Бензема е постигнал съглашение за удължение на контракта си до лятото на 2021 година В съглашението ще бъде заложена уговорка за откупуване на стойност 1 милиард евро, заяви " Франс футбол ". Очаква се договорът да бъде разгласен публично в петък.

Бензема ще е третият футболист в историята на " Реал " с откупна цена от 1 милиарда евро. Първите двама бяха Кристиано Роналдо и Кака, които бяха привлечени на " Сантяго Бернабеу " през лятото на 2009 година надлежно против 94 и 68.5 милиона евро.

Наскоро нов контракт с мадридчани пописа Иско, на който беше сложена уговорка за откупуване на стойност 750 милиона евро.

Бензема също дойде на " Сантяго Бернабеу " през лятото на 2009 година Той беше притеглен от " Лион " против 35 милиона евро. Оттогава централният нападател е изиграл 371 мача и е отбелязал 181 гола с екипа на мадридчани.

Французинът, който ще навърши 30 години през декември, е спечелил 14 трофея като състезател на " Реал " - три пъти Шампионската лига, два пъти купата в Примера дивисион, по два пъти Купата на краля и Суперкупата на Испания, три пъти Суперкупата на УЕФА и два пъти международното клубно състезание.

В Испания всеки професионален състезател би трябвало да има уговорка за откупуване, която да му дава опция да се освободи от контракта си с даден клуб. Откупната цена на звездата на " Барселона " Лионел Меси е 300 милиона евро, а на досегашния му съотборник Неймар беше 222 милиона, които ПСЖ се съгласи да заплати това лято.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР