Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе продължава да отказва

...
Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе продължава да отказва
Коментари Харесай

Мбапе продължава да не преподписва с ПСЖ

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе продължава да отхвърля да подпише нов контракт с клуба. 24-годишният голмайстор разгласи това си желание още през лятото в публично писмо до шефовете на клуба. Напоследък се появиха информации, че той е податлив да промени позицията си, само че съгласно " 90Min " това не е правилно и играчът няма никакво желание да подписва нов договор с парижани.

Новината, че Мбапе отхвърля да преподпише изненада неприятно шефовете на ПСЖ през лятото, като те пробваха какво ли не, с цел да трансформират мнението му. Първоночално играчът бе изключен от подготвителния развой и на процедура не взе присъединяване в предсезонната подготовка. Желанието на клуба бе да го продаде, само че ползата към него не бе изключително огромен, като най-сериозната оферта пристигна от Саудитска Арабия от страна на Ал-Хилал, само че нападателят изрично отхвърли да поеме към Близкия Изток.

В последна сметка на " Парк де Пренс " взеха решение да сменят метода си и да опитат с положително. Мбапе организира диалог с президента Насер Ал-Келаифи, а малко по-късно бе върнат в състава. Именно това породи слуховете, че футболистът се е съгласил да предопдише, като се говореше, че в новия контракт ще има заложена относително ниска уговорка за откупуване на стойност 80 милиона евро, която да улесни възможен негов трансфер през идващото лято, като въпреки всичко и в клуба да постъпи някаква прилична сума за него.

Оказва се обаче, че сходна сделка няма и Мбапе остава на позицията си, че няма да преподпише и ще си тръгне като свободен сътрудник след края на сезона. Единственото, от което играчът се е отказал е бонусът за преданост, който клубът му дължеше. Той е в размер на 80 милиона евро, които парижани въпреки всичко ще спестят.

Така последната вяра на ПСЖ да продаде Мбапе ще бъде през зимата. Това обаче ще е много сложна задача, защото Реал Мадрид е безапелационен, че ще изчака до лятото, с цел да го вземе без пари. Има късмет да се появи и нова грандиозна оферта от Близкия Изток, която да изкуши играча, само че това звучи много необикновено.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР