Нападателят на Челси Пиер-Емерик Обамеянг е въодушевен от срещата му

...
Нападателят на Челси Пиер-Емерик Обамеянг е въодушевен от срещата му
Коментари Харесай

Потър: Оба чака с нетърпение дербито с Арсенал

Нападателят на Челси Пиер-Емерик Обамеянг е " вдъхновен " от срещата му с някогашния му тим Арсенал, като в неделя е дербито сред двата лондонски клуба. Това разкри мениджърът на " сините " Греъм Потър.

Обамеянг имаше разногласия с мениджъра на Арсенал Микел Артета предишния сезон поради проблеми с дисциплината. На него му бе отнета капитанската лента, а през януари бе изпратен да играе в Барселона.

33-годишният национал на Габон, който е вкарал 92 гола в 150 мача за Арсенал, се завърна във Висшата лига през септември, само че с фланелката на Челси.

" Историята е забавна за Оба, само че предишното си е минало ", сподели Потър.

" Той е значима част от отбора ни, само че в този мач са значими всички, освен един човек. Разбирам интереса към него, тъй като мачът е с Арсенал. Мисля, че е вдъхновен и чака конфликта с неспокойствие ", добави мениджърът.

Лидерът във Висшата лига Арсенал има 31 точки след 12 мача или с 10 повече от Челси, който е шести в класирането.

" Артилеристите " победиха и в последните два мача на " Стамфорд Бридж ".

" Напоследък не върви чак толкоз добре за нас ", призна Потър, чийто отбор е спечелил единствено един от последните си 5 мача с Арсенал.

" Това е лондонско дерби и всичко може да се случи. Искаме да бъдем пизитивни, да играем добре ", пожела си той.

Националът на Англия Бен Чилуел ще мина на скенер, с цел да се посочи сериозността на травмата на слабините му.

" Не желая да кажа, че се тревожа за най-лошото, само че виждам каква е травмата му и не съм оптимист. Но преди скенера е мъчно да се каже ", добави треньорът.

Потър сподели още, че е малко евентуално вратарят Кепа Арисабалага да се върне в игра за тима преди паузата за Световното състезание, до момента в който халфът Матео Ковачич може да бъде на линия против Арсенал.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР