Нападатели превзеха танкер, свързан с Израел, край бреговете на Аден,

...
Нападатели превзеха танкер, свързан с Израел, край бреговете на Аден,
Коментари Харесай

Превзет е още един кораб, свързан с Израел, на който има българи

Нападатели превзеха танкер, обвързван с Израел, край крайбрежията на Аден, Йемен . Сред членовете на екипажа са българи, заяви, като се базира на компанията оператор и компанията за морска сигурност " Амбрей " (Ambrey).

Въпреки че никоя формация не е поела отговорност, през последните дни най-малко две други морски набези бяха свързани с войната сред Израел и Хамас - палестинската формация оповестена от Европейски Съюз, Съединени американски щати и други страни за терористична. Тя стартира на 7 октомври, когато радикалното придвижване извърши масирана офанзива, при която бяха убити над 1200 души, а 240 бяха убити.

На 19 ноември йеменските бунтовници - хути, подкрепяни от Иран, " Галакси лийдър " с двама българи на борда и сложиха като изискване прекъсване на военните дейности, с цел да стартират договаряния. В събота транспортен съд на израелски предприемач в Индийския океан от дрон, който по информация на Съединени американски щати е ирански.

Сега нападателите са завладяли танкера на компанията оператор " Зодиак Маритайм " в Аденския залив, оповестиха компанията и частната разследваща компания " Амбрей ". Американски чиновник от защитата, поискал анонимност, е удостоверил, че е осъществено такова нахлуване. Платформата Marine Traffic, че танкерът плава под либерийски байрак.

" Зодиак маритайм " назова нападението " хипотетичен случай, обвързван с пиратство ".

" Нашият приоритет е сигурността на 22-мата членове на екипажа на борда. Плавателният съд с турски капитан има многонационален екипаж, състоящ се от съветски, виетнамски, български , индийски, грузински и филипински жители ", се споделя още в изказването, в което се прецизира, че танкерът е с цялостен товар фосфорна киселина.

Компанията прецизира, че е благосъстоятелност на Clumvez Shipping Inc, макар че други документи непосредствено показват " Зодиак Маритайм " като притежател.

Базираната в Лондон компания е част от " Зодиак Груп " на израелския милиардер Еял Офер . В английските корпоративни регистри са посочени двама мъже с фамилия Офер като сегашен и някогашен шеф на Clumvez Shipping, в това число Даниел Гай Офер, който също е шеф в " Зодиак маритайм ".

Аден се държи от силите, които са съдружници на интернационално приетото държавно управление на Йемен и водената от Саудитска Арабия коалиция, която се бори с подкрепяните от Иран бунтовници хути. Теоретично тази част от Аденския залив е под контрола на тези сили и е много отдалечена от следената от хутите територия в страната. Освен това не е известно сомалийските пирати да работят в този регион, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР