Нападател, въоръжен с два ножа, наръга петима души в супермаркет

...
Нападател, въоръжен с два ножа, наръга петима души в супермаркет
Коментари Харесай

Петима наръгани с нож в Нова Зеландия

Нападател, въоръжен с два ножа, наръга петима души в супермаркет в, ранявайки сериозно трима от тях, само че министър председателят сподели, че буйството не е обвързвано с тероризъм, заяви Агенция Франс Прес.
Полицията заяви, че нападението - извънредно извънредно в обикновено мирната страна в южната част на Тихия океан - се е случило в супермаркет " Countdown " в центъра на Дънидин. Бил е арестуван мъж.
Свидетели описаха пред локалните медии, че мъж, носещ два ножа, е атакувал както хора от личния състав на супермаркета, по този начин и инцидентни минувачи, които са се пробвали да го спрат. Последната офанзива с всеобщи жертви в Нова Зеландия беше стрелбата в джамиите в Крайстчърч през март 2019 година, когато бял въоръжен мъж умъртви 51 мюсюлмански богомолци и тежко рани още 40.
 Инцидент с нож във Франция, ранен е служител на реда Инцидент с нож във Франция, ранен е служител на реда
Мъж наръга съществено жена служител на реда в полицейския сектор Рамбуйе, който е на 60 км от Париж, в региона на Ил дьо Франс. Това се случило,...
Ардърн сподели, че първият въпрос, който тя е задала на полицията, е дали нападението в Дънидин има последствия за националната сигурност, само че те са я уверили, че няма. Пред кореспонденти министър председателят сподели още, че полицията не търси никой различен по отношение на нападението.
" Искам да призная, че първите информации на странични наблюдаващи, които са подхванали дейности, с цел да защитят хората към себе си... това са смели дейности и ние мислим за фамилиите ", сподели тя.
Управляващият шеф на Countdown Спенсър Сон съобщи, че всички от веригата супермаркети са " шокирани и унищожени " от офанзивата.
Нова Зеландия вкара строги закони за оръжията след офанзивата в Крайстчърч, с цел да ограничи достъпа до огнестрелни оръжия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР