Намесването на България в случая с взривения Кримски мост е

...
Намесването на България в случая с взривения Кримски мост е
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Управляващите трябва да вземат мерки за защита на страната от ядрена или химическа авария

Намесването на България в тази ситуация с взривения Кримски мост е тип провокация, тъй като ние сме едва звено. Това разяснява Велизар Шаламанов, някогашен министър на защитата в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия.

Според него ръководещите в България би трябвало да вземат ограничения за отбрана на страната ни при положение на нуклеарна или химическа офанзива от страна на Русия.

Не може да кажем, че инцидентно е упоменато името на България. Това цели нещо съответно и то е основаване на " от мухата слон " в България, тъй като средата тук е елементарно манипулируема. В България не приказваме за наказание на ракетните удари в Киев, а се занимаваме с камиона. Ние сме ниска топка поради липса на контраразузнаване, липса на системи за отбрана от хакерски атаки. Има огромен риск. Трябва да се занимаваме с него и да подготвим страната за нуклеарна или химическа повреда. Това, което следва в Украйна е заличаване на градове, население. Ако не падне на колене следва потребление на химическо оръжие, счита Шаламанов.

Трябва да бъдем прецизни и да деликатни и да следим какво се споделя. Така разяснява обстановката с взривения мост в Крим проф. Румен Кънчев.

По думите му в никакъв случай до момента Лавров, Путин или някой от съветските военни не е показал, че Русия ще нанесе нуклеарен удар на Съединени американски щати. И добави, че Путин не желае да води война със Съединени американски щати.

Ядрен удар Русия може да си разреши в случай че е във война. Руският президент би трябвало да вкара в машината декрет, че е във война и тогава стартират процедурите. Има такава заплаха, само че тя е теоретична, означи проф. Кънчев.

Путин е изолиран, вътрешен проблем е, че част от руснаците бягат от Русия. Важно е да погледнем какво става в коридорите на Кремъл. Путин е мощно притиснат от фракцията на войната. Този случай дава опция на " феновете на войната " да извие ръцете на Путин и да го накарат да бъде по-активен, да се употребява оптималната мощност на Русия. И Съединени американски щати и Путин държат уравновесен звук, уточни проф. Румен Кънчев.

Той прикани президента Радев да заеме позиция по случая.

България няма нищо общо. Няма за какво да се разпореждат задания на ДАНС и останалите служби, които ще кажат същото след 15 дни, счита проф. Кънчев.

Камионът е минал четири граници, четири скенера в това число за взривно устройство. Ние получаваме обвиняване, че тук е заложен гърмежа. Защо да не е заложен в Грузия. Това беше опит да се подмятна тематика за тукашна консумация. Ние сме ниска топка, тъй като сме непрекъснато снишени. Защо не се пробваха да обвинят Полша да вземем за пример. Така разяснява тематиката оръжейният специалист Калин Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР