Намерите ли време, пригответе си печени домашно точени кори -

...
Намерите ли време, пригответе си печени домашно точени кори -
Коментари Харесай

Домашно точени кори за баница изпечени

Намерите ли време, пригответе си печени домашно точени кори - по този начин баницата всякога ще е единствено на една кора разстояние

Необходими Продукти

● брашно - 2 кг за месене
● яйца - 4 бр.
● мляко - 1 л
● сол - 1 с.л.
● брашно - 500 г за разточване

Начин на подготвяне

Ще споделя една рецепта, която подготвяме с майка всяка година - изпечени кори, които са доста трайни и могат да устоят една година.

Сега минавам на приготвянето.

Взимаме огромен леген, слагаме вътре брашното, което е 2 кг, вършим улейче по средата и счупваме яйцата. Вътре слагаме солта и леко прибавяме млякото, започваме да бъркаме леко, до момента в който прибавим цялото мляко.

Започваме да месим, може брашното да е малко за вас - прибавете още и замесете хубаво, откакто е готово, оставете 1 час да седи по този начин да почине тестото.

След като мине 1 час, слагате цялото тесто върху една огромна трапеза или маса и почвате да разделяте на дребни части като детски юмручета да са дребни.

После втасват малко и усилват размера си. Редим ги в тава с малко разстояние и отново оставяме за към 1 част да седят в тавите, покрити с кърпи.

По това време възпламеняваме печката, която е селска и е вън, с цел да се сгорещи до разточването и да не пуши, да не се омирисват на дим.

Минаваме на разточването - взимаме едно парче тесто и благодарение на точилка и брашно разточваме на доста фино, колкото можем, и даваме на другия човек да постави върху печката за изпичане - към този момент са ни нужни двама индивида - един за разточване, другият за изпичане и по този начин единият разточва, другият изпича до свършването на тестото.

От тази доза излизат към 30 бр. домашно точени кори за баница за 6 бр. баници.

Съхранявайте ги на мрачно и ветровито място, обгърнати с огромна забрадка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР