Намерихме подводницата Минерва. Това е успех, това е облекчение и

...
Намерихме подводницата Минерва. Това е успех, това е облекчение и
Коментари Харесай

Франция откри своя подводница, изчезнала с 52 моряци

Намерихме подводницата " Минерва ". Това е триумф, това е облекчение и техническо достижение. Мисля за фамилиите, които чакаха този миг толкоз дълго. " С това известие в профила си в " Туитър " министърът на защитата на Франция разгласи, че са открити останките на подводница, изчезнала през 1968 година с 52 души на борда.

Това става над 50 години, откакто военната подводница потъва единствено за четири минути на 27 януари 1968 година край крайбрежията на френския град Тулон и макар подхванатите неотложно интервенции, по този начин и не беше открита. Екипажът съобщил само, че до един час ще е в пристанището. Няколко са аргументите посочени за потъването - от повреда, до конфликт с транспортен съд, гърмеж на ракета или на торпедо или случай с вентилационната система, напомня " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Миналия октомври фамилиите на изчезналите членове на екипажа желаеха възобновяване на издирването. В началото на годината Флоранс Парли разгласи, че настояването им е задоволено. Отломките са на 45 километра от Тулон в Средиземно море, на 2370 метра дълбочина. Мястото е било намерено от американския транспортен съд " Сийбед констрактър " (Seabed Constructor), пристигал в зоната предишния вторник. Дронове на борда му първо потвърдиха къде може да се намира " Минерва ".

Корабът е благосъстоятелност на американската частна компания " Оушън инфинити " (Ocean Infinity), участваща в сходни издирвателни задачи. Именно с този транспортен съд беше открита аржентинската подводница " Сан Хуан ", потънала с 44 души на борда през 2018 година край крайбрежията на Аржентина.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР